Gündem
Giriş Tarihi : 17-07-2021 14:45

Vekil rektörün ilk icraatı akademisyen kovmak

Melih Bulu'nun yerine Boğaziçi Üniversitesi'ne 'vekaleten' rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Candan'ın görevine son verdi. Candan, İnci'nin kendisine ilettiği yazıyı paylaşarak, "Tabii ki kabul etmiyorum, vazgeçmiyorum" dedi.

Vekil rektörün ilk icraatı akademisyen kovmak

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Belgesel Sinemacı Can Candan, Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından 'vekaleten' Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin, kendisine görevden alındığına ilişkin yazı gönderdiğini açıkladı.

Candan, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı yazıya ilişkin, "Naci İnci, bugün bana 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalıştığım Boğaziçi'ndeki görevime, ders verdiğim bölüm ve fakültenin görüşü alınmadan "vekaleten" son verdiğine dair bir yazı göndermiş. Sizlerle paylaşıyor, yorumunu ve değerlendirmesini de sizlere bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Candan paylaşımının devamında, "Tabii ki #KabulEtmiyorumVazgeçmiyorum" dedi.

 

 

İnci'nin, akademisyen Candan'a gönderdiği yazıda şunlar ifade edildi:

"2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun mülga 32. maddesi gereğince 16.07.2007 tarihinde Üniversitemize öğretim görevlisi olarak atandığınız, daha sonraki yıllarda ise görev sürenizin yenilenmediği anlaşılmıştır.

Görev süreniz 15.07.2021 tarihi itibariyle sona ermiş olması, bu güne kadar Üniversitemize yeniden atanmanız konusunda herhangi bir müracaatta bulunmamanız, ayrıca 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 36/3. maddesinde Öğretim Görevlileri için öngörülen on iki saat ders verme yükümlülüğünün yalnızca altı saatini yerine getirebilmeniz nedeniyle görevinize devam etmenizde yarar bulunmadığı değerlendirilmiş, öte yandan hakkınızda 10.07.2021 tarih ve 21366 sayılı Rektörlük Olur'unda belirtilen 'kişileri aşağılama ve küçük düşürme amacı güden ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde paylaşımlarla amirlerine ve Üniversitemiz yöneticilerine hakarette bulunma' iddiası ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 53. maddesi kapsamında disiplin soruşturması açılması ve bu kapsamda soruşturmanın devam ediyor olması hususu da dikkate alınarak 16.07.2021 tarihi itibariyle Üniversitemizdeki görevinize son verilmiş bulunmaktadır."

Vekaleten rektör atandı

Yaklaşık 6 ay önce AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla göreve gelen eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınmıştı.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Boğaziçi Rektörlüğü’ne, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’yi görevlendirdiği bildirilmişti.

Naci İnci, 2 Ağustos'ta rektör yardımcılığına getirilmişti.

AdminAdmin