Sivas
Giriş Tarihi : 08-07-2021 15:30

Sivaslı Hemşehrimiz Dursun Güzel Dünya Şampiyonu Oldu...

Milli güreşçimi Sivaslı hemşehrimiz Dursun Güzel, İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda dünya şampiyonu oldu.

Sivaslı Hemşehrimiz Dursun Güzel Dünya Şampiyonu Oldu...

İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda gençler ile büyükler grekoromen stilde milli sporcular, 3 altın, 3 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 15 madalya kazandı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da düzenlenen organizasyonun ilk 3 gününde grekoromen stilde büyükler ve gençler müsabakaları gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu büyükler grekoromen stilde dünya şampiyonu olan milliler için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu yayımladığı tebrik mesajında ise şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda büyükler grekoromen stilde mücadele eden pehlivanlarımız, yine minderde tarih yazarak bizlere büyük gurur yaşattılar. 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere toplamda 10 madalya kazanarak takım halinde dünya şampiyonu olan millilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Milli Takımımızın zirvede yer almasında emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

DURSUN GÜZEL DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Sivaslı Dursun Güzel İşitme Engelliler Dünya Güreş şampiyonasının son gününde 97 kg’da İran’lı rakibini yenerek altın madalyaya uzandı.

AdminAdmin