Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-06-2021 13:01

DEVA PARTİSİNDEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA...

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İNCE açıklama yaparak; Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde bazı bölümlerin kapatıldığını duyurdu.

DEVA PARTİSİNDEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA...

Başkan İnce’nin iktidar partisi milletvekilerine, ticaret ve sanayi odasına ve üyelerine ders niteliğindeki açıklaması büyük yankı yaratırken; “Sivas ekonomisi ve sosyal yaşantısı ile memur ve öğrenci şehridir. Ticaretin çok gelişmediği, iktidarın başta teşvikler noktasında verdiği sözleri tutmadığı şehrimizin ekonomisi, genel anlamda memurlara ve üniversite öğrencilerine bağlıdır” dedi.

İnce açıklamasının devamında;  “Bunun yanında üniversitenin yetişmiş akademik kadrosu şehrin düşünen fikir üreten sosyal hayata katkı sunan yüzünü de teşkil etmektedir. Öğrencisi sosyal hayatın can damarıdır.

YÖK’ün aldığı kararlar ile üniversitemizde bazı bölümler kapatılmaya başlamıştır. Üniversitemizin Maden Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümleri yakın zamanda kapatılmıştır. Bunun devamında Çevre Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Harita mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Nano Teknoloji Mühendisliği gibi bölümlerin de kapatılacağı duyumları gelmektedir. İlerleyen süreçte Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği Ve Elektrik Elektronik Mühendisliği hariç tüm bölümlerin de kapatılacağı konuşulmaktadır.

Kapatılan ve kapatılacak bölümlerde, alanında yurt içinde ve yurt dışında eğitimine devam etmiş, kendi alanında yetkin öğretim kadrosu atıl hale gelecektir. Devletimizin uzun yıllar maddi manevi emek vererek yetiştirmiş olduğu nitelikli eğitim kadrosu heba edilecektir. Üniversitenin bu alanlara oluşturduğu teknik alt yapı atıl hale gelecektir.

Buradan başta iktidar Milletvekillerimiz olmak üzere şehirde yaşayan bizler olmak üzere üniversitemize sahip çıkmamız gerekmektedir. Geçmişte yeni yurt yerlerinin seçiminin yanlışlıklarının bedelini ödeyen ve ödemeye devam eden şehrimiz, ikinci bir darbe daha almak üzeredir.

Konunun muhatapları ve ilgilileri ile acil toplantı yapılarak, her geçen gün kapanan bölümleri ile kan kaybeden üniversitemizin yeniden yapılanması noktasında çözümler üretmeliyiz. Bu bölümlerdeki yetişmiş kadroların daha verimli hale gelmesi için üniversite içinde alternatif ihtisas enstitüleri veya ortak çalışma alanları oluşturulmalıdır. Bölüm kapatmak yerine bu bölümleri tercih edecek öğrencilere, cazip gelecek tercih sebepleri sunulmalıdır. Geçmişte jeoloji mühendisliğini tercih eden öğrencilere burs verilmişti, kapatılması düşünülen mevcut bölümlere de bu yöntem uygulanabilir.

Ticaret ve sanayi odamıza ve üyelerine de bu konuda büyük görevler düşmektedir. Başta Organize Sanayii Bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere üniversitemizle entegre iş alım garantili öğrenci yetiştirme olanakları sağlanabilir. Cumhuriyet Üniversitesi mezunu mühendislere istihdamda öncelik verilebilir.

Geçmişte iktidar milletvekillerimizin ve bakanlarımızın ilgisizliği ve sahipsizliğinden kapatılan dikimevi taşınan bölge müdürlüklerini kaybettiğimiz gibi, üniversitemizi de kaybetmemeliyiz.1974 yılından bu yana gerek şehir halkı olarak gerekse üniversitemizin değerli rektör ve hocaları ile emek emek büyüttüğümüz üniversitemizi devletimizin yanlış eğitim politikaları sonuçlarına kurban etmemeliyiz.

Başta üniversite rektörümüz olmak üzere değerli öğretim üyelerine her türlü desteği vererek üniversitemizi, ülkemizde tercih edilen, yetiştirdiği öğrencileri ile gerek kamuda gerekse özel sektörde tercih sebebi haline gelen bir eğitim yuvası haline getirmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin