Gündem
Giriş Tarihi : 10-06-2021 23:46

Süleyman Soylu'dan flaş hamle...

Süleyman Soylu, 10 bin dolar siyasetçi için savcılığa dilekçe verdi...

Süleyman Soylu'dan flaş hamle...

ABC Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu10 bin dolar siyasetçi ile ilgili savcılığa dilekçe verdi. 

Soylu'nun dilekçesinde geçen ismin Metin Külünk olduğu belirtiliyor.

Süleyman Soylu, bir siyasetçinin Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığını iddia etmiş ancak adını vermemişti.

Sedat Peker ise iddianın doğru olduğunu ayrıca 10 bin dolardan fazla ve birden fazla siyasetçiye verdiğini itiraf etmişti. Ancak isim vermemişti.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, SOYLU'YA YAZI GÖNDERMİŞTİ

Meclis Başkanı Şentop "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddiasıyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu'ya göndermişti.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, iddiayı ortaya atan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir yazı göndererek açıklama yapmasını istemişti.

Şentop'un, Süleyman Soylu'ya gönderdiği yazının içeriğine dair ayrıntılar ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre; Şentop İçişleri Bakanlığı'na 27 Mayıs'ta gönderdiği resmi yazıda "Gazi Meclis bu tür iddialarla anılmamalı" ifadesini kullandı.

Milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini belirten Şentop,  hukuki sürecin başlatılması için tüm bilgi ve belgelerin adli merciler ve Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istedi.

Böylece günlerdir siyaset gündemini meşgul eden soru Meclis Başkanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na resmen iletilmiş oldu.

İDDİA: SOYLU YAZILI OLARAK SAVCILIĞA BİLGİ VERDİ

İddiaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu yazının ardından bugün savcılığa Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçinin Metin Külünk olduğunu yazan bilgiyi verdi.

AdminAdmin