Sivas
Giriş Tarihi : 19-05-2021 22:18

Gelecek Gençlerle Gelecek

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 'Gençlik Korteji ve Bisiklet Turu' gerçekleştirildi.

Gelecek Gençlerle Gelecek

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Millet Bahçesi önünde başlayan ve Atatürk ve Kongre Müzesi önünde son bulan turun startını Vali Salih Ayhan verdi. Motosikletli polisler, atlı sporcular ile vosvos arabaların da eşlik ettiği ve renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte Vali Ayhan’da bisiklet sürerek Millet Bahçesi önünden Kongre Binası önüne geldi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, salgın gölgesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını idrak ettiklerini söyledi.

- Geçmişten Güç Alarak, Geleceğe Pedal Çevirdik

Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmesinde temel bir gayenin olduğunu belirten Vali Ayhan, “Bunu da anladığımız için gençlerle birlikte 19 Mayıs günü ilk olarak pedal çevirdik. Yani gençlerimizle birlikte geleceğe, geçmişten aldığımız güçle, birikimle bir 19 Mayıs ruhuyla geleceğe pedal çevirdik. Müreffeh bir Türkiye, güçlü bir Türkiye için kimlikli, kişilikli, değerlere saygılı ve maneviyatlı bir gençlikle birlikte geleceğe pedal çeviriyoruz. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da dünyada söz sahibi bir ülke, devlet olacaktır, oluyor da.” ifadelerine yer verdi.

- 19 Mayıs Ruhu Hiç Bitmesin

19 Mayıs’ta Samsun’da yakılan meşalenin Sivas’ta şekillendiğini ifade eden Vali Salih Ayhan, “19 Mayıslar sadece bir rakam değil herhangi bir tarih değil. Atatürk’ün hem doğum günü olarak adlandırılan ve genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de doğum günü olarak anlamlandırılan bir zamandır. Dolayısıyla 19 Mayıs’ta Samsun’da yakılan meşale Amasya, Erzurum ve nihayetinde Sivas’ta şekillenerek de genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun temelleri atılmıştır. Şimdi gençlerimizle pedal çevirdik ve Kongre binamızın önüne geldik. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun ilan edildiği, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Kongre Binası. Burası bizim için çok çok önemli, anlamlı. Sadece bizim için değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti ve Türk gençliği için çok anlamlı. Dolayısıyla pedal çevirerek ve son olarak ta buraya gelerek de mesajımızı burada veriyoruz. Kongre ruhu, 19 Mayıs ruhu her daim devam etsin diyorum ve tekrar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bugün mütevazi ama o ruhu taşıyan, anlamlandıran programlarla bugünümüzü inşallah nihayetlendireceğiz. 19 Mayıs ruhu hiç bitmesin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Gelecek, gençlerle gelecek. Biz gençliğimize güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

- 19.19’da İstiklal Marşımızı Hep Bir Ağızdan Okuduk

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısıyla İstiklal Marşımızın 19.19'da okunması ile sona erdi. Kredi Yurtlar Kurumu Binali Yıldırım Kampüsü'ndeki programa Valimiz Salih Ayhan, il protokolü ve gençler katıldı.

 

 

AdminAdmin