Ekonomi
Giriş Tarihi : 19-05-2021 14:46

Piyasalar kapalı ama... Dolar durmuyor!

Yurt içi piyasaların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kapalı olduğu günde dolar yukarı yönlü seyrine devam ediyor. Dolar kuru 8,41'in üzerinde işlem görüyor.

Piyasalar kapalı ama... Dolar durmuyor!

Yurt içi piyasaların 19 Mayıs 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kapalı olduğu günde dolar yukarı yönlü seyrine devam ediyor. Dolar kuru 8,41'in üzerinde işlem görüyor.

Dolar, hacimsiz işlemlerde yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Kur 8,42 seviyelerine kadar çıktıktan sonra 8,41’in üzerinde dengelenmiş durumda. Euro ise 10,30 sınırına kadar dayandıktan sonra 10,26 düzeyinde hareket ediyor.

Dolar, geçen hafta 8,50 seviyesinin üzerini gördükten sonra bu haftaya düşüşle başladı. 8,30'a kadar çekilen dolar, bugünkü yükselişle birilikte hafta başında gördüğü düşüşün yarısını geri almış oldu.

Yurt içi piyasalarda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tatili sebebiyle işlem yapılmazken, yurt dışında günün tek önemli gündem maddesi ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları. Fed, 27-28 Nisan Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına ilişkin tutanakları TSİ 21.00'de açıklayacak.

ALTIN 3 AYIN ZİRVESİNDE

Wall Street'teki satışlar küresel risk iştahını da etkilerken Asya borsalarında satıcılı bir gün yaşandı. Avustralya borsası yüzde 2, Japon Nikkei endeksi yüzde 1,5'in üzerinde değer kaybederken Çin borsalarında kayıplar daha sınırlı kalsa da düşüş kaydedildi.

 

Küresel enflasyon baskısından dolayı yükselişine devam eden spot altın 3 ayın zirvesindeki yerini koruyor. Spot altının ons fiyatı 1.860 dolar düzeyinde.

ENFLASYON BASKISIYLA FAİZ ARTIŞI KÜRESEL PİYASALARDA TEDİRGİNLİK YARATIYOR

Korona virüs salgını sonrası ekonomilerdeki toparlanma işaretleri ve emtia fiyatlarındaki yükselişin enflasyon endişelerini gündemde tutuyor. Merkez bankalarının Fed öncülüğünde faiz artışlarına daha erken başlama ihtimali de piyasalardaki risk iştahını azaltıyor.

Asya borsalarında, Güney Kore hariç satış ağırlıklı bir seyir izlendi.  Bugün Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,51 azalarak 3.510 puandan, Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 1,23 yükselişle 3.173 puandan günü tamamladı.  Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,28 değer kaybıyla 28.044 puana gerilerken, dolar/yen paritesi yüzde 0,18 artışla 109,08 düzeyinde dengelendi.

Avrupa borsalarının tamamında da Asya ve ABD'de olduğu gibi kırmızı ekranlar dikkat çekiyor. Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya borsaları yüzde 1'in üzerinde kayıplar yaşanıyor.

AdminAdmin