Sivas
Giriş Tarihi : 12-05-2021 01:01

Vali Salih Ayhan:

Sivas Valisi Salih Ayhan Ramazan Bayramını kutladı.

Vali Salih Ayhan:

Ayhan kutlama mesajında; "Yüce dinimiz İslam’ın emri olan oruç ibadetinin terbiye eden, şifa veren, gönülleri birleştiren güzelliğini yaşadığımız 11 ayın Sultanı Ramazan ayını geride bırakıp, bir bayrama daha bizleri ulaştıran Yüce Rabbimize hâmd ediyor, bayramın ülkemize, milletimize tüm İslam âlemine ve insanlığa öncelikle hayır ve sağlıklı günler getirmesini diliyorum.

Değerli Hemşerilerim

Covid-19 salgını sebebiyle sessiz ve sakin geçirdiğimiz Ramazan ayında zamanın ruhuna uygun olarak milli ve manevi değerlerimizin gereği kimsesizler, öksüz ve yetimler, muhtaçlar ve yaşlılar unutulmamış, ziyaret edilmiş, il genelinde yaklaşık 7000 çocuğumuzun ihtiyaçları karşılanmıştır. Aynı şekilde yardımsever iş insanlarımız, STK’larımız ve vatandaşlarımız da yaptıkları önemli yardımlarla toplum içerisinde büyük bir sosyal gönül ağı kurmuşlardır. Bu vesileyle tutulan oruçların, verilen fitrelerin, yapılan ibadet ve duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum.

Bizler çok önemli bir coğrafyada yaşayan ve geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışına sahip bir milletiz. Bu itibarla geçmişimizin bu büyük potansiyelini yarınlara taşıma adına önemli misyonu bir araya getiren bayramların huzur ve coşku içerisinde geçmesi yegâne temennimizdir.

Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bayramlarımız, bu kutsal günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için bir vesiledir. Bu vesileyle, öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, akraba ve komşularımızı telefonla arayarak onların gönüllerini alalım. Büyüklerimizin ellerini öpüp, yavrularımızın saçını okşayıp onlarla yan yana bir şeker bayramı geçiremeyecek olsak da manevî değerlerimizi unutmayalım, teknolojinin de desteği ile bağlarımızı güçlendirelim. Kardeşlerimiz arasındaki kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu güzel günde; çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerinde salgından uzak güzel hatıralar oluşturalım. Ramazan’da elde ettiğimiz kazanımları ve güzellikleri bayram sonrasına da taşıyarak râhmet ve bereket iklimini yaşamaya devam edelim.

Çok Kıymetli Sivaslılar

Karşılaşılan tüm sıkıntılara ve zorluklara karşı, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın, ortak değerleri paylaşmanın en yoğun şekilde hissedildiği, küskünlük, kırgınlık ve kızgınlıkların unutulup, dostluk, kardeşlik, barış, huzur ve sevgiyle gönüllerin birleştiği çok özel günlerden biri olan Ramazan Bayramı’nı tam kapanma şeklinde geçirecek olsak da milletimizin salgın karşısında daha sağlam durması ve sevdikleriyle daha uzun yıllar yeni bayramlarda buluşması için bir zorunluluk olduğunu unutmayalım. Ramazan Bayramı ve sokağa çıkma kısıtlaması süresince, ülkemizin virüse karşı verdiği mücadeleye zarar verebilecek tutum ve davranışlardan özellikle kaçınalım. Bir başkasının yaşam hakkını koruyup kollamanın, sabır ve dirayetle bu süreci devam ettirmenin hem şahsi hem de toplumsal olarak her birimiz için hayati bir görev olduğunu unutmayalım. Kurallara uyulduğu takdirde Milletimizin bugünleri sağduyu içerisinde kısa bir zamanda aşacağına; aydınlık ve daha güzel günlere çok yakında erişeceğimize yürekten inanıyorum.

Aziz Hemşehrilerim

Günümüzde özellikle yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı bu zamanda, ülkesi ve vatanı için canlarını veren şehitlerimizin aileleri, çocukları ile kahraman gazilerimiz ve yetimlerimizi unutmadan bayram sevincimizi paylaştığımızda, birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde muhafaza edeceğimizi düşünüyorum. Unutmamalıyız ki; bu güzel bayramı, bugün ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabilmemizi, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle yâd ediyor, yakınlarına huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

Bayram tatilinin huzurlu bir şekilde yaşanması için görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize, sağlık personelimize, zabıta, itfaiye, Vefa Sosyal Destek ekibi ve diğer tüm çalışanlarımıza da kolaylıklar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, bayramların bayram gibi yaşandığı, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olması, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmemiz temennisiyle; aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.

İyi Bayramlar…" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin