Sivas
Giriş Tarihi : 12-05-2021 00:05

Epsileli; İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarını kınadı!!

Gelecek Partisi Genel Merkez Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkan Yardımcısı Yurdal Epsileli ,yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırılarını kınadığını belirtti.

Epsileli; İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarını kınadı!!

Başkan Epsileli, "Her yıl Ramazan ayı içerisinde kasıtlı olarak başlatılan ve bu yılda Kadir Gecesi öncesinde Mescid-i Aksaya ibadet etmek için gelen Filistin halkına zor kullanan İsrail yönetiminin bu saldırgan tutumdan derhal vazgeçmesi gerektiğini ifade etti .

 

Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Ramazan ayı boyunca devam eden elim olaylar, 2018 yılında ülkemizin öncülüğünde kabul edilen İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM Genel Kurulu kararları çerçevesinde Filistinli sivillerin uluslararası koruma altına alınmasının önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

 

Ayrıca İsrail saldırısı sırasında yaralanan Anadolu Ajansı Muhabirlerine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyor en kısa zamanda görevlerin başına geçmelerini diliyorum.

 

Başkan Epsileli son olarak İşgal altındaki topraklardaki bu ve benzeri olayların engellenebilmesinin tek yolunun , İsrail'in bu eylemlerinden uluslararası alanda sorumlu tutulması olacaktır”ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin