Sivas
Giriş Tarihi : 09-05-2021 13:12

Şiddetli Rüzgâr Sivas’ta Maddi Hasara Neden Oldu

İlimiz merkez başta olmak üzere Gemerek ve Şarkışla’da akşam saat 20.40 sularında meydana gelen şiddetli rüzgâr nedeniyle kent merkezi ve ilçelerin bazı bölgelerinde ağaçlar yıkıldı, çok sayıda tabela ve çatı uçtu.

Şiddetli Rüzgâr Sivas’ta Maddi Hasara Neden Oldu

Kuvvetli rüzgâr nedeniyle Sivas Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarında da çatı uçması meydana geldi.  Müdürlüğün bahçesinde yer alan araçlar ve binanın bazı kısımları da hasar gören yerlerden biri oldu.

Sivas Valisi Salih Ayhan, olayın yaşanmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğüne giderek, oluşan hasarı yerinde inceledi. İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’dan bilgi alan Ayhan, Sivas halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada, il genelinde 36 bina, 31 adet araç, 6 iş yeri, 4 otobüs durağı ve 3 adet elektik hattının zarar gördüğünü söyledi. Yaşanan olumuz hava şartları nedeniyle ölen yada yaralanan olmadığını ifade eden Vali Ayhan, “Şiddetli rüzgarın tam kapanmanın olduğu bir dönemde iftar sonrası yaşanması büyük bir felaketi önledi. AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde Belediyemiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve paydaş kurumlarımız hızlı bir şekilde saha taraması yaptı. Herkesin daha dikkatli olması için vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları kurumların sosyal medya hesapları ile diğer iletişim araçlarından takip etmesi ve dikkate almaları son derece önem arz etmektedir.” dedi.

Vali Salih Ayhan, oluşan hasarların tespitinin ardından mağduriyetlerin en kısa sürede giderileceğini sözlerine ekledi.

 

 

AdminAdmin