Gündem
Giriş Tarihi : 09-05-2021 13:10

3 Etapta Yapılacak Olan Hafik Gölü Projesine Bu Ay Start Verilecek

Sivas Valisi Salih Ayhan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hafik ilçesine gitti.

3 Etapta Yapılacak Olan Hafik Gölü Projesine Bu Ay Start Verilecek

İlçe gezilerini önemseyen ve kamu yatırımlarını yerinde gören Vali Salih Ayhan, ilçe programlarının ilk ziyaretini Sosyal Vefa Destek ekiplerine gerçekleştirdi. Sahada görev alan personel ile sohbet eden Vali Ayhan, tam kapanma sürecinde vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılayan ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Vali Salih Ayhan, ilçe programlarında Ramazan Bayramı öncesi çocukları da unutmadı. İlçe kaymakamlığı tarafından düzenlenen Ramazan hediyesi dağıtımına katılan Vali Ayhan, çocuklarla sohbet ederek onların mutluluklarına ortak oldu.

-Vali Ayhan’dan Şehit Annesine Ziyaret

Vali Salih Ayhan, ziyaretler kapsamında Anneler Günü münasebetiyle Şehit Adem Çelik'in ilçede yaşayan annesi Arife Çelik'in hanesine uğradı. Ailenin taleplerini dinleyen Vali Ayhan, şehit annesinin hayır duasını aldı.

-Hafik Gölü Turizme Merkezine Dönüştürülecek

Vali Salih Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya ile birlikte Hafik gölüne uğrayarak, doğal ve kültürel özellikleri korumayı amaçlayan proje hakkında bilgi aldı.

Sivas’ın değerlerine sahip çıkmak için çalışmalara devam ettiklerini aktaran Vali Ayhan, Hafik Gölü’nün turizme kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Hafik Gölü projesinde çocuk oyun alanları, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, iskele ve seyir terasları balkonları gibi çok sayıda sosyal donatının yer alacağını ifade eden Vali Ayhan, “Vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirecekleri Hafik Gölü, Sivas'ın turizm potansiyelinin gün yüzüne çıkmasına önemli katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Sivas’ın bir çok doğa güzelliği bulunduğunu ifade eden Vali Ayhan, “Dipsiz Göl, Tödürge Gölü Gökpınar ve Hafik Gölü ilimizin en güzel yerleri. Bu kapsamda bölgenin korunması ve turizme kazandırılması için uzun soluklu çalışmamız oldu. Bilimsel veriler ışığında daha önce bölgenin korunacak hassas alanları ilan edilmişti. Cumhurbaşkanlığımızın kararnamesiyle Hafik Gölü bölgesi özel statüsü olan, kesin korunması gereken bir yer. Burası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğümüz ortaklaşa güzel bir proje hazırladı. 3 etap haline yapılacak projenin ilk etabının ihalesi bu ay sonu yapılacak.” dedi.

Bölgede koruma ve kullanma dengesini iyi ayarlayarak, Hafik Gölü’nde doğal yaşamı sıkıntıya sokmayacaklarını dile getiren Vali Ayhan, “Mevcut yapıyı, betonlaşmadan uzak tutarak ahşap yoğunluğuna yer vereceğiz. İnşallah burası her kesimin istifade edeceği güzel bir turizm bölgesi olacak. Bu vesile ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 -Günyamaç Köyünde Hayırlı ve Bereketli Bir İşe ‘Besmele’ ile Başladık

Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler, ilçe ziyaretlerine Hafik Günyamaç köyü ile devam etti. 84 bin dekar olan Hafik-Zara sulama sahasına sezonun ilk suyunu veren Vali Ayhan, İmranlı Barajının ve Pusat-Özen Barajının beslediği sulama sahasının bölge çiftçisinin kalkınmasına önemli katkı sağladığını söyledi.

Vali Ayhan, son olarak Anadolu’nun kalkınması hem de göçün önlenmesine çözüm sunan "Köyler Yaşamalıdır" projesinin uygulandığı alana uğradı. 52 adet konutun yer aldığı yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulunan Vali Ayhan, “Vatandaşların köylerine geri dönmesini sağlamak amacıyla uygulamaya konulan proje Sivas’ta meyvelerini vermeye başladı.” dedi.

İlçe ziyaretlerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya ve ilçe protokolü de katıldı.

 

 

AdminAdmin