Gündem
Giriş Tarihi : 06-05-2021 23:16

Süleyman Soylu'dan İmamoğlu açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmaya izin vermeyeceğini açıkladı.

Süleyman Soylu'dan İmamoğlu açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 TV'de, Belkıs Kılıçkaya moderatörlüğünde, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun sorularını yanıtladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma ile ilgili konuşan Soylu, "Burada kişiye özel bir durum söz konusu değil. Ve soruşturma söz konusu değil. Ben buna soruşturma izni vermem." dedi.

Soylu'nun sözleri şöyle:

Camilerde ve mezarlık yerlerinde eller arkaya konmaz. Saygı, edep ve terbiyedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, orada belediye başkanı sıfatıyla var.

Vatandaş, Fatih Sultan Mehmet'e saygısızlık olduğunu düşünüyor. Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşündüm. Bu bir vatandaşımızın şikayeti. Birçok şikayet var böyle.

Başka bir şikayet daha var bunun dışında. O da şu: Terör örgütünün desteklediği siyasi partinin belediye başkanına gidiyorsunuz, suçluyu övüyorsunuz, bu kanunda yok diyorsunuz. Vatandaş onu da şikayet ediyor.

Birçok yerden geliyor şikayetler, toplanıyor. Bu şikayetler bize direkt olarak gelir, valilik veya bakanlığa. Diğer şekilde savcılığa suç duyurusu gelir.

Burada kişiye özel bir durum söz konusu değil. Ve soruşturma söz konusu değil.

AdminAdmin