Gündem
Giriş Tarihi : 29-04-2021 20:24

Erdoğan'dan memur maaşlarına ilişkin flaş açıklama

Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuştu.

Erdoğan'dan memur maaşlarına ilişkin flaş açıklama

Erdoğan yaptığı açıklamada, "Memur maaşlarını 10 mayıs itibariyle hesaplara yatırıyoruz. Esnafa sağladığımız bin liralık kira yardımının süresini 1 ay daha uzatıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardanda satır başları şöyle:

İşten çıkarma yasağını 30 Haziran'a kadar uzatıyoruz.

İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz. Bunun için 2 milyar 540 milyon liralık bir kaynak tahsis ettik.

Salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler bu desteğe başvurabilecek. Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacak.

Şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi'den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilir.

Esnafımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz.

TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021'e kadar erteliyoruz.

Memur maaşlarını 10 mayıs itibariyle hesaplara yatırıyoruz. Esnafa sağladığımız bin liralık kira yardımının süresini 1 ay daha uzatıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

AdminAdmin