Sivas
Giriş Tarihi : 28-04-2021 14:08

Sivas, Eğitim Fiziki Altyapısı en iyi illerden biri

Vali Salih Ayhan, yapımı devam eden 24 derslik, spor salonu, 200 kişilik pansiyonlu Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi inşaatı ve Danişment Gazi Mahallesi TOKİ konutları bölgesindeki 24 derslikli ortaokul ve spor salonu inşaatında incelemelerde bulundu.

Sivas, Eğitim Fiziki Altyapısı en iyi illerden biri

Sivas'ın eğitim fiziki altyapısında en iyi illerden birisi olduğunu vurgulayan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Son yıllarda ilimize nitelikli ve teknolojik altyapısı güçlü çok fazla okullar yapıldı. Gün geçtikçe, yeni yerleşim alanları oluştukça yeni okullara da ihtiyaç olmaya başladı. Bugün bulunduğumuz TOKİ bölgesinde bin konuta yakın yerleşim var. Bu bölgede yaşayan çocuklarımız okullarına kavuşacaklar. Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi, 200 kişilik pansiyon ve spor salonu inşaatında da incelemelerde bulunduk. Mesleki anlamda ilimize değer katan önemli bir okulumuz. Yeni binasıyla daha nitelikli olarak eğitim vermeye devam edecek. Sanatla iç içe olan, sanattan beslenen nesiller yetiştirmek istiyor, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için büyük çaba harcıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

- 44 Yeni Okul Hizmete Girecek

Sivas genelinde 14 yeni okul inşaatının devam etmekte olduğunu aktaran Vali Ayhan, "30 yeni okulunda proje ve ihale çalışmaları sürüyor. Toplamda 44 yeni okulumuz ve yüzlerce yeni dersliğimiz kısa sürede hizmet vermeye başlayacak." dedi.

- Her şey Geleceğimiz İçin

Okullaşma oranları ve öğrenci başına düşen öğretmen sayısı bakımından Sivas'ın çok iyi durumda olduğunu belirten Vali Ayhan, "Her yapılan okul, en az 20 milyon TL değerinde. Allah devletimize zeval vermesin. Her şey çocuklarımız ve geleceğimiz için. Eğitim bizim olmazsa olmazımız.  Okullarımızı bir an önce öğrencilerimizle buluşturmak istiyoruz. Salgın nedeniyle çocuklarımız okullarından uzaklaşsa da yarın eğitim başlayacak gibi her türlü hazırlığı da yapıyoruz. Eğitimi merkeze alan çalışmalarımızla inşallah, Sivas çok daha iyi noktalara erişecek. Danişment Gazi Mahallesi TOKİ sakinlerine bir okul sözü vermiştik. Bugün bu sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

İncelemelerde; Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, İl Özel İdaresi teknik personeli ile diğer ilgililer de yer aldı.

 

AdminAdmin