Sivas
Giriş Tarihi : 22-04-2021 23:36

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın TBMM’nin Açılışının 101. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Sivas Valisi Salih Ayhan TBMM’nin Açılışının 101. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir Kutlama Mesajı yayımladı.

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın TBMM’nin Açılışının 101. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
Ayhan mesajında; "Tüm çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle başlamak istiyorum; "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz."
 
Sevgili Çocuklar,
Milli Mücadele günlerinde Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’a güvenen Atatürk, bu güvenden büyük güç alarak Türk Milleti’nin kurtuluşunu hazırlayan kararları 4 Eylül 1919’da ilimizde almıştır. O günlerde Sivaslılar, Atatürk ve arkadaşlarına ev sahipliği yapmış, Ulusal egemenliğimizin sağlanması yönünde var güçlerini seferber etmişlerdir. Türk Ulusunun geleceğine yön verdiği bir tarih olan 23 Nisan 1920 ise aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayram, yüce meclisin açılışının 101. yıl dönümüdür.

Çok Kıymetli Çocuklar,
Biz yetişkinlerin yapmaya çalıştığı tüm işler, sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamaya ve ülkemizi, milletimizi daha iyi noktalara taşımaya yöneliktir. Bizler sizin için varız. Sizlerin gözünde gördüğümüz parıltı bize umut vermektedir.
Şu süreçte biliyoruz ki birçoğunuz okullarınızdan, arkadaşlarınızdan uzak bir şekilde evlerinizde eğitimlerinize devam ediyorsunuz. Covid-19 salgını nedeniyle coşkuyla kutlayamadığınız bu gününüzü elbette doya doya geçirmenizi isterdik. Bu nedenle de evlerinizi süslemeyi, balkonlarınızı bayraklarla donatmanızı, İstiklal Marşımızı haykırmanızı istiyorum. Bu görüntüleri benimle paylaşırsanız sevinirim. 
Geleceğimizin teminatı olan siz değerli evlatlarımızı çok seviyor, ilimizde de eğitim, spor, sanat, kültür başta olmak üzere birçok alanda yatırım yapıyoruz. 
Salgın süreci sonrası tekrar sizlerle bir araya gelmeyi istiyor, hep birlikte spor yapmayı, maçlara gitmeyi, kitap okumayı, eğlenmeyi, oyun oynamayı, şarkı söylemeyi, resim yapmayı ümit ediyorum. 

Sevgili Çocuklar,
Bu ülke, evlatlarımızdan çok şeyler bekliyor. Umutlarımız büyük. İnanıyorum ki yarınlarımız da umutlarımız kadar büyük olacak. Geleceğimizin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, sizlerin; beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetişmeniz ve yetiştirilmenizle mümkün olacaktır. 

Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyerek, ileriye dönük hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeniz en büyük temennimizdir. 
Bu vesileyle tüm çocuklarımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle hepinizin gözlerinden öpüyor, sevgilerimi sunuyorum.

Bayramınız Kutlu Olsun Çocuklar…" ifadelerine yer verdi.
AdminAdmin