Sivas
Giriş Tarihi : 06-04-2021 00:33

Sivas'ta 18 Eğitim Tesisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı

Eğitim altyapısı alanında örnek şehirlerden birisi olan Sivas, yapımı tamamlanan ve hizmete giren yeni eğitim tesislerinin açılışını yapmanın haklı gururunu yaşıyor.

Sivas'ta 18 Eğitim Tesisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı

Çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek ve açılışlar yapmak üzere dün Sivas'a gelen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni haftanın ilk programında ilk olarak Sivas Valiliği'ni ziyaret etti. Sivas Valisi Salih Ayhan ve il protokolü tarafından valilik önünde karşılanan Bakan Ziya Selçuk, Şeref Defteri'ni imzaladı.

Sivas merkez ve ilçelerde büyük bir gayretle inşa edilen ve 130 milyon TL harcanan eğitim yatırımlarının toplu açılışı, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve il protokolünün katımıyla gerçekleştirildi.

OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilçelerde tamamlanan milli eğitim yatırımlarının açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekilleri Habip Soluk ve Semiha Ekinci, eğitim yatırımlarının ilimize hayırlı olması temennisinde bulunarak, Sivas'ın eğitim alanında önemli yatırımlar kazandığına dikkat çekti.

- Milletvekili Yılmaz: En Büyük Yatırım Beşeri Sermayeye Yapılan Yatırımdır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise, her alanda kalkınmanın temelinin eğitim olduğuna vurgu yaparak, "Ülkemizde herkesi ilgilendiren, iyi gittiğinde her şeyin iyi gideceğine inanılan tek kurum vardır, oda eğitim kurumudur. Eğitim iyi olursa her şey iyi olur. Türkiye'nin en büyük yatırımı beşeri sermayeye yapılan yatırımdır. Beşeri sermayeyi nitelikli yapanda eğitimdir. Türkiye beşeri sermayesini kendisine güç olarak dönüştürmeyi başarabilmiş dünyadaki ender ülkelerden biridir. Bugün herkes eğitimde kaliteyi konuşuyor. Eğitimin alt yapısı tamamlanmadan kaliteden bahsedebilmek mümkün değildir. Eğitim alt yapısının büyük oranda tamamlanması bu dönemin en büyük başarılarından biridir." dedi.

 - Vali Salih Ayhan: Sivas'a 18 Eğitim - Öğretim Tesisi Kazandırdık

Sivas Valisi Salih Ayhan da tek bir açılış töreniyle anaokulundan ilk ve ortaokula, güzel sanatlar lisesinden, imam hatip lisesine, halk eğitim merkezinden, bilim ve sanat merkezine, kütüphane, laboratuvar, spor salonlarından ve tasarım atölyelerine kadar 18 eğitim-öğretim tesisinin açılışını yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyerek, "Bizler öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin güven içerisinde ve mutlu olacakları fiziksel alanları onlara sunuyoruz. Bir çiçeğin nasıl suya, toprağa, güneşe ve ilgiye ihtiyacı varsa çocuklarımızın da gelişimleri için çok yönlü ihtiyaçlarının olduğunun farkındayız. Şuan içerisinde bulunduğumuz meslek lisemiz, I. Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki konumu ile ülkemiz genelinde örnek modellerden biri. Özellikle salgın döneminde tüm dünyaya örnek olan meslek liselerimizin üretim kabiliyetlerini desteklerken sektör ile işbirliklerini de güçlendiriyoruz. 10 meslek lisemizin cazibelerini desteklemek adına Sivas Hizmet Vakfı'mız tarafından yürütülen 'Sivaslılar Evlatlarına Sahip Çıkıyor' kampanyası ile 3 meslek lisemizden 300 öğrencimize burs veriyoruz. Sivas olarak 2023 vizyonunda belirlenen her hedefe yönelik geliştirdiğimiz projeler, attığımız adımlarla Cumhuriyet’in kurulduğu bu şehirde Cumhuriyet’in 100. yılına emin adımlarla ilerliyor, 2053 hedeflerimizi inşa ediyor ve 2071'i tahayyül ediyoruz." şeklinde konuştu.

- Bakan Selçuk: 133 Derslik, Öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimizin Hizmetine Sunuldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sivas'ta 18 eğitim kurumunu açmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, Sivas'ın eğitimdeki başarı hikâyesini çok ileri seviyelere taşıdığını söyledi.

"Hedefimiz eğitimde katma değeri yükseltmek." ifadelerini kullanan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Sivas genelinde 133 dersliğin tamamlanarak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Bakan Selçuk, "Yüzyılladır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda Sivas'ın eğitme katkısının çok ayrı bir önemi var. Bugünü yarınlara taşıyacak öğretmenlerimiz için, öğrencilerimiz için böyle güzel müesseseler oluşturmaktan çok mutluyuz." dedi.

Bakan Selçuk, açılışı yapılan eğitim yatırımlarıyla çocukların yaratılışında kendilerine bahşedilen potansiyeli çok daha ileri safhalara taşıyabilmeleri için ortamlar hazırlamayı hedeflediklerini ifade ederek, "Atölyelerden birçok binadaki büyük atölyelere, tasarım beceriyle ilgili odalara kadar hepsini hayata geçiriyoruz. Öğretmenlerimiz için de çok daha verimli çalışma ortamları hazırlamak maksadıyla da yeni nesil öğretmen odaları inşa ediyoruz ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Böylece eğitime daha fazla değer katmak ve böylece eğitimin oluşturacağı katma değeri yükseltmeyi hedefliyoruz. Bugün dünyanın gittiği yöne doğru baktığımızda aslında bilimin merkeze alındığı, ahlak telakkisine dayalı bir anlayışın giderek daha hâkim olması gerekiyor. Robotik kodlama, kodlama ve otomasyon gibi siber uzay gibi çok yeni kavramların artık eğitimin sıradan bir meselesi haline gelmesinin söz konusu olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Biz bu dönemde çocuklarımıza seçenekler sunmak istiyoruz. Burada 2000'li yılların başından beri yapılagelen mesleki eğitim yatırımlarının artık doruklara çıktığı bir noktadayız." dedi.

- Bakan Selçuk: Meslek Liseleri Türk Eğitim Sisteminin Can Damarı

Bakan Selçuk, "Salgın dönemi de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları, Türk Eğitim Sisteminin can damarıdır ve üretimin, ekonomiyle bağlantının, demokrasiyle istihdamla bağlantının da merkezi konumundadır, hüviyetindedir. Bunu da küresel salgın döneminde ispat etmiş olmanın sevincini yaşayarak görüyoruz." diye konuştu.

Çocukların organize sanayi bölgelerinde bu okullarda, meslek liselerinin içinde, atölyelerde üreterek mutlu olmaları ve meslek edinmeleri için fırsatlar oluşturduklarını dile getiren Bakan Selçuk, Sivas'ın eğitim yatırımları noktasında belli bir doyuma geldiğine işaret etti. İhtiyaçların bitmediğini ifade eden Bakan Selçuk, kalite ve standartların yükseltilmesi noktasında da çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindekiler, ilçelere canlı konferans yöntemiyle bağlanarak eğitim yatırımlarının toplu açılışını gerçekleştirdi.

Törenin ardından Bakan Selçuk ve beraberindekiler, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenler ile bir araya geldi. Bir süre öğretmenlerin taleplerini dinleyen Bakan Selçuk, daha sonra okul tarafından kurulan Melis Kimya Atölyesini ziyaret ederek, salgın döneminde dezenfektan üretimi gerçekleştiren öğrencilere başarılar diledi.

- Sivas Masal Evi Hizmete Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul ziyaretinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde, milletin ortak değerlerinin ülkeye ait motiflerle nesilden nesillere aktarılması ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Sivas Anadolu Masalları Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Akdeğirmen Mahallesinde bulunan Şükriye Özçalı Konağı'nda yapılan düzenleme sonrası 2 masal odası, 1 drama etkinlikleri alanı, 1 tasarım ve el sanatları atölyesi, 1 dokuma atölyesi, 1 seramik atölyesi, kütüphane alanı ile her yaş grubuna hizmet verecek şekilde kurgulandı.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
AdminAdmin