Sivas
Giriş Tarihi : 31-03-2021 01:51

Apaydın: "Bizden önceki süreçte insanlar hep oyalanmış"

Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın, 20 yıldır su verilemeyen Kangal Merkezdeki Sularbaşı Mahallesine su verdiklerini, insanların yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Apaydın:

Bölgede alt yapı sorunu olmasından dolayı 20 yıldır gündüzleri insanların evlerine su verilmediğini tespit ettiklerini aktaran Kangal Belediye Başkanı Apaydın, “Kangal’da susuzluğun had safhaya çıktığını şimdiye kadar hiç bilmiyorduk. Meğerse Sularbaşı Mahallesinde 20 yıldır gündüz saatlerinde su olmazmış. Burası Afrika mıydı?.

Susuzluktan Belediyeye baskın yapmaya bile gelenler oldu” dedi. Yaptıkları araştırmalar sonucunda bölgeye su verilmesi için 2021 yılının Nisan ayında ihaleye çıkılacağını tespit ettiklerini vurgulayan Başkan Apaydın, “Bölgedeki hanelere su verilmesi için 2021 yılının Nisan ayında ihaleye çıkılması planlanmış. Bizler taş devrinde yaşamıyoruz. İnsanların suya rahatlıkla ulaşması günümüzde gayet doğal. Bu sorunu tespit ettikten sonra hemen harekete geçerek ihale çıktık ve bölgedeki alt yapı sorununu giderdik. 20 yıldır gündüzleri su girmeyen mahalleye su verdik. Yaklaşık 700 - 800 bin TL harcadık ama vatandaş suya kavuştu. Şuanda Kangal’ın hiç bir yerinde su almayan ev yok. Alt yapı bittikten sonra parke taşı ve asfaltlama çalışmaları yapılacak. Bizden önceki süreçte insanlara hep oyalanmış ve sahta sözler söylenmiş. Biz görevi devraldıktan sonra bu işe başlarkende bazıları klavye erkekliği yaptı. Yine ikilik çıkaranlar oldu. Bazı insanlar çeşitli asparagaslarla bizi yıpratmaya çalıştılar. Bu insanlara itibar etmedik görevimizi yaptık ve vatandaşa suyu verdik. Şuan bazı bölgelerde alt yapı işi devam ediyor. Doğalgazla ilgili de bazı bölgelerde imarla ilgili revizyon yapılıyor. Mayıs ayı gibi İmar planı netleşecek. Yollar belirlenecek ve doğalgaz çalışmaları devam edecek” ifadelerini kullandı.

BELEDİYENİN KASASINA AYLIK 160 BİN TL GİRECEK

Kangal Bölgesinde hayata geçirecekleri RES Projesi ile de Kangal Belediyesinin kasasına her ay düzenli bir para gireceğinin altını çizen Başkan Apaydın sözlerini, “Rüzgar Enerji Projesi şuan devam ediyor. Belediyenin aylık sarf ettiği elektriği oradan karşılayacağız. Belediye her ay Kangal’a su gelmesi için çalışan su pompaları nedeni ile ÇEDAŞ’a borçlanıyordu. Hayata geçirdiğimiz RES projesi kapsamında aylık 200 bin TL’ye yakın elektrik üretilecek. Hem borçlanmaktan kurtulacağız hemde Belediyenin kasasına 25 Yıl boyunca para girecek” şeklinde sonlandırdı.

AdminAdmin