Sivas
Giriş Tarihi : 20-03-2021 20:08

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesaj

Sivas Valisi Salih Ayhan mesajında;

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesaj

"İnsanın tabiatla ahenginin ve kardeşliğinin en güzel örneği olan Nevruz, toprağın baharla birlikte uyanışı ile insanın canlanmasını, doğanın bereketlenmesi ile de insanın daha pozitif yaklaşımlar sergilemesini ifade etmektedir. Yeni yılın ilk günü ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz, baharı müjdelemesinin yanı sıra toplumdaki birlik ve beraberlik duygularının da en üst düzeyde hissedilmesine vesile olmaktadır.

Anadolu'da, Orta Asya'da, Kafkasya'da ve Orta Doğu'da, büyük bir coşkuyla ve benzer şekilde kutlanan Nevruz, uyum ve barışıklık anlayışını yansıtan ortak bir değer olarak, barış, dostluk, kardeşlik gibi evrensel değerlerin paylaşılıp zenginleştirilebileceği bir zemindir. Türk milleti yüzyıllar boyunca bu zemin üzerinde ve bu anlayışla hareket etmiş, farklılıkları zenginlik kabul eden hoşgörüsüyle, barışçılığıyla tarihe damgasını vuran uygarlıklar meydana getirmiştir. Geçmişimizde bu denli önemli bir yer edinen ve günümüzde de aynı coşku ile kutlamaya devam ettiğimiz Nevruz’u gelecek kuşaklara aktarmak, sevginin, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu toplumsal yapımızın daim olması için son derece önemlidir.

Atalarımızın bu tarihi günü Ergenekon’dan çıkış bayramı olarak da kutlamaları nevruz bayramını birlik ve beraberliğin simgesi haline getirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bayram coşkusuyla karşıladığımız Nevruz’un birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı artırarak, toplumsal yapımızı güçlendireceğine inanır, Türk dünyasının ve vatandaşlarımızın Nevruz’unu kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin