Sivas
Giriş Tarihi : 17-03-2021 20:35

Ayhan: "Çanakkale, esaret altında yaşayan bütün mazlum milletlere de umut ışığı olmuştur"

Sivas Valisi Salih Ayhan 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ nedeniyle mesaj yayınladı.

Ayhan:

Vali Ayhan mesajında; "Bugün, milletimizin azmi ve kararlılığı sayesinde üstün bir zaferle sonuçlanan Çanakkale Savaşı’nın 106. yıl dönümüdür. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının da temel taşlarından biri olan bu zafer kutlu olsun.

Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekûn direnişini sergileyen Çanakkale,18 Mart 1915 tarihinde başlayan, vatanın, milletin bekası için topyekûn, tek vücut tek yürek mücadele verdiğimiz bir zaferdir. Bin yıllık vatanımız Anadolu’yu işgal etmek suretiyle bizleri esaret altına almak isteyenlere karşı şairin “Bir devrin battığı yer” olarak nitelendirdiği Çanakkale, imkânsızlıklara rağmen vatanın nasıl savunulduğunun göstergesidir. Bu zaferle, topraklarımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale geçilmez” dedirten Anadolu’nun her yerinden gelen kahramanlarımız, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya ilan etmişlerdir. Bu zaferde genç yaşlı, kadın çocuk seferber olmuş, Sivas’ta 1887 yılından bu yana eğitim veren Sivas Lisesi’nin tüm son sınıf öğrencileri de 1915 yılında gönüllü olarak katıldıkları Çanakkale Savaşı’nda şehit olmuşlardır.

Tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayan, birçok devlet ve imparatorluklar kuran Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum.” sözünü şiar edinerek tarihin akışını değiştiren bir zaferi bugün kazanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, kurtuluş mücadelemizin temellerinin atıldığı, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanının canla, kanla, imanla yazıldığı Çanakkale, esaret altında yaşayan bütün mazlum milletlere de umut ışığı olmuştur.

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi

olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir. Milletimiz onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur.

Milletimiz, birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı, ebedi varlığımızın teminatı kahraman ecdadımızın sahip olduğu aynı ruh ve anlayışla vatanını korumak için bugün de canı ve kanı pahasına mücadelesini sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden kahramanlarımızı, Malazgirt’ten, Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a, yurt içinde ve yurt dışında vatanın bağımsızlığı uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

“Bugün bizden vatan razı olacak! Nefer şehit, ordu gazi olacak.”

Şehitlerimizin Ruhları Şad Olsun!" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin