Ekonomi
Giriş Tarihi : 04-03-2021 14:32

CHP’den “icraları durdurun" çağrısı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 1 Mart itibariyle başlayan normalleşme süreci ile yaklaşık bir yıldır kapalı olan esnafa, “dükkanlarınızı açın ama başınızın çaresine de bakın demek” bu ülkeyi yönetenlere yakışmıyor” dedi.

CHP’den “icraları durdurun

Salgının en ağır yükünü taşıyan esnaf, kaderleriyle baş başa bırakıldı. Borcu borçla kapatan esnafın artık çıkar yolu kalmadı. Tekin, esnafın dar boğazdan çıkabilmesi için güçlü ve yeni bir destek paketine ihtiyaç olduğunu kaydetti:

Esnaf için asıl zor günlerin şimdi başladığına işaret eden Tekin, normalleşme süreci ile birlikte tedbir kararlarının kalkması neticesinde icra takiplerin artacağının altını çizen Tekin, “İş yerleri kapalıyken alacaklıya neyin parasını istiyorsunuz’ diyebilen esnafın kapısına bundan böyle alacaklılar gelmeye başlayacak. Dolayısıyla, iktidar yetkilileri çok geç kalmadan acil tedbirler almalı ve bu soruna çözüm üretmelidirler” dedi.

Koranavirüs tedbirleri kapsamında küçük esnaf başta olmak üzere Türkiye genelinde yüz binlerce esnafın dükkanının yaklaşık bir yıldır kapalı olduğunu hatırlatan Tekin, "Esnafımız çok zor bir süreçten geçti. 1 Mart itibarıyla kısıtlı olarak esnaf kepenk açtı ama sorunları bitmiyor. Kira, SGK ve vergi vb. borçları artarak devam ediyor. Mücbir sebeple iş yerlerini kapatan esnaf ve sanatkarlara doğru düzgün bir nakdi yardım da yapılmadı. Tüm bunlar yaşanırken, kirasını ödeyemeyen esnaf yardım beklerken, şu an çok sayıda esnaf icralık olmayla karşı karşıya. Çünkü ödeme şansları yok” dedi.

Tekin, açıklamasının devamında, "Tüm icralar yine en azından pandemi süreci bitene kadar durdurulmalıdır. Kazancı düşen esnafımıza bir de icra takibi yapıldığında yaşama şansları kalmayacak. En azından pandemi sürecinde, esnaf için icra işlemleri bir süre durdurulmalı. Ayrıca, bu icralar esnafımızın kara listeye düşmesine de neden oluyor. Kredi almakta zaten zorlanan esnafımız yeniden kara listeye girmesinin mutlaka önüne geçilmelidir". diye konuştu.

AdminAdmin