İstanbul
Giriş Tarihi : 24-02-2021 22:47

İstanbul Havalimanı'nın 2 milyarlık garanti ödemeleri de ertelendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı için garanti ödemelerinin erteleneceğini açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini de sözlerine ekledi.

İstanbul Havalimanı'nın 2 milyarlık garanti ödemeleri de ertelendi

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğluİstanbul Havalimanı'nda bulunan işletmelerin kiralarına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, garanti ücret ve kira ödemelerinin erteleneceğini duyurdu.

2 YIL BOYUNCA İPTAL

Bakan Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce işletilen havalimanlarında faaliyet gösteren esnafın 2020 kiralarının iptali, 2 yıl boyunca oluşacak kiraların da yüzde 50 düşürülmesine yönelik düzenlemeyi anımsattı.

SÖZ KONUSU UYGULAMA UZATILABİLİR

İstanbul Havaalanı için ayrı bir düzenleme hazırlığı yürüttüklerini belirten Karaismailoğlu, karşılıklı mahsuplaşma esasıyla devletin garanti ödemelerini yapmayacağını, karşılığında kira da almayacağını söyledi. Karaismailoğlu, söz konusu uygulamanın 2 yıl için geçerli olabileceğini, işletme süresinin de bu kapsamda uzatılabileceğini ifade etti.

YOLCU SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ

2020’de İstanbul Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 55, TAV Havalimanları’nın işlettiği 5 havalimanının yolcu sayısı yüzde 70 oranında geriledi. Malezya Airports’un işletmesini üslendiği Sabiha Gökçen’in yolcu sayısı ise yüzde 52 oranında azaldı.

IGA’nın, 2019’da 25 yıllığına işletmeye başladığı İstanbul Havalimanı için kamuya yıllık 1.33 milyar dolar ödeme gerçekleştirmesi gerekiyor. Buna karşın şirketin yıllık yolcu sayısı için kamu garantisi bulunuyor.

AdminAdmin