Sivas
Giriş Tarihi : 16-02-2021 12:29

Dursun: “Biz hiç kimseyi kırmadık”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Mesut Dursun, “Zirvedeki bayrağı daha ileri taşımak ve hizmetin akışını devam ettirmek için yola çıktık.

Dursun: “Biz hiç kimseyi kırmadık”

Yeni bir çehre ve yüzle esnafa hizmetkar olmak istiyoruz. Başkanlık görevine layık görülmem halinde birçok yenilik ve değişiklikler olacak” dedi. Esnaflara daha kaliteli ve güler yüzlü hizmet vermek adına yola çıktıklarını aktaran Dursun, “Kooperatifin en önemli görevi esnafların kredi taleplerini karşılamak. Kooperatifin bütçesi başka işler için kullanılamaz. Kooperatif ortaklarına sahip çıkmalı. Kredi Kefalet Kooperatifine kredi için gelen insanlara yok denilmemesi gerekli.

Krediyi sağlam verip tekrar dönüşünün sağlanması lazım. Biz kredi ve takip konusunu hep dengede tuttuk. Bizim en önemli görevimiz limiti en üst seviyede tutmak ve esnaf ve sanatkarımıza en hızlı şekilde kredi vermek. 21 yıllık bilgi, beceri ve tecrübemizle hiçbir esnafı geri çevirmedik. Esnaf kardeşlerimize kapımız hep açık.

Biz hiç kimseyi kırmadık. Borcunu ödeyemeyen esnaf kardeşimizi bile icraya vermedik. İcra takipleri Genel Müdürlüğümüzdeki avukatlar aracılığı ile yapılıyor. İcraya düşen esnafların evlerini alıp tekrar eski sahiplerine bile verdiğimiz oldu.

Bizim kooperatifçilikteki amacımız kimseyi sıkmak veya boğmak değil. Bizim amacımız zor zamanda olan esnaflarımıza verdiğimiz parayı tekrar alıp yerine koymak. Bu olay 3 günde olmazda 13 günde olur gerisi hep teferruat. Bu ülkenin mihenk taşı esnaflardır. Orta ölçekli esnaflar vergisini, sigortasını yatırır. Yanında işçi çalıştırır istihdama katkı sağlar. Biz esnaflarımızı kollamayalımda kimi kollayalım. Esnaf ve sanatkar olmazsa zaten kooperatif olmaz. Biz her zaman ortağımızı koruyup kollamışızdır” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin