Gündem
Giriş Tarihi : 13-02-2021 22:28

Üniversitedeki profesörlerin kapısına idam ipi asıldı

İzmir Ege Üniversitesi dikkat çeken bir olay yaşandı. Üniversitedeki iki profesör’ün kapısına idam ipi asıldı. İki ayrı bölümde çalışmalarını yapan A.S. ve L.F.S adlı profesörlerin kapısına asılan idam ipi ile ilgili, üniversite rektörü ve profesörler ilçe emniyetinde ifade verdi.

Üniversitedeki profesörlerin kapısına idam ipi asıldı

İzmir Ege Üniversitesi’nde iki ayrı bölümde çalışmalarını yapan A.S. ve L.F.S adlı profesörlerin kapısına asılan idam ipi ile ilgili, üniversite rektörü ve profesörler ilçe emniyetinde ifade verdi.

İdam ipiyle tehdidin, üniversitedeki bir öğretim üyesi tarafından kapılara asıldığı iddia ediliyor.

Odatv’nin edindiği bilgiye göre ise, Muğla’da profesör olan bir kişinin oğlunun Ege Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmak isteği, A.S. adlı profesör ile yaşadığı sıkıntı nedeni kapılara idam ipi astığı öne sürülüyor.

Odatv, odalarının kapısına asılan iple ilgili bilgi almak için A.S ve L.F.S adlı profesörlere ulaştık, fakat bu konu ile ilgili konuşmak istemediler. 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak sessizliğini koruyor. 

Rektör Necdet Budak 2002'de CHP'den, 2007'de ise AKP'den Edirne milletvekili seçilmişti. Budak'ın 2011 yılındaki adaylığı ise Erdoğan'ın vetosuna takılmıştı.  

AdminAdmin