Ekonomi
Giriş Tarihi : 12-02-2021 01:22

Uzman isimden kritik ‘dolar’ uyarısı

Günlük olarak sosyal medyada para piyasalarında beklentilerini paylaşan Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu bugün yine dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dolar her an yükselişe geçebilir” dedi.

Uzman isimden kritik ‘dolar’ uyarısı

Geçtiğimiz yılın kasım ayından itibaren Uzun süredir düşüş trendi içerisinde olan dolar kurunda yeni bir tepki yükselişi beklediğiniaçıklayan Tunç Şatıroğlu dolar kurunda teknik analiz çalışmalarında kullanılan ‘Ichimoku bulutu’ göstergesine göre destek bulduğunu ifade etti.

Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu dolar kurunda tepki yükselişi beklediğini Twitter’da paylaşırken gerçekleştirdiği grafik çalışmalarını da paylaştı

“DOLAR KURUNDA TEPKİ YÜKSELİŞİ BEKLİYORUM”

Son yaşanan düşüşlerden sonra 7.03 TL’ye gerilen dolar kuru son 6 ayın en düşük seviyesinde bulunurken Şatıroğlu twitter hesabında yükseliş için dolar kurunda 7,11 üzerinde 4 saat kapanış yapması gerektiğini yazdı. 

“#DolatTL ‘de fazla hareket yok. 7,11 üzerinde 4 saat kalması durumunda supertrend SAT konumundan çıkıyor. Yani düşüş bitmiş oluyor. Aşağıda 7,03’ten yukarı gidiyor. Geçen hafta beklediğim tepki yükselişinin gelmesini bekliyorum. Ayrıca #DolarTL haftalıkta Ichimoku bulutuna yaklaşıyor. 

Uzun zamandan beri bulutun alt sınırında destek bulmuştur. Bulutun altına indiği yerlerde bulut zaten çok dardır yani bir etkisi yoktur. Haftalıkta bulutun altında kalınması ve haftalıkta sat geldiği henüz görülmedi.” 

Şatıroğlu’nun yanı sırra bir çok teknik analiz uzmanı dolar kurunda tepki yükselişlerinin normal olduğunu ifade ederken orta ve uzun vadede düşüş trendi içerisinde olduğumuzun altını çiziliyor. Dolar kuru için yapılan teknik analizlere göre 7 TL’nin altına sarkan dolar kurunda beklenen yeni hedef ise 6.85 TL olarak gözüküyor.  

AdminAdmin