Sivas
Giriş Tarihi : 07-02-2021 03:28

Aday Hakan Demirgil’in, Hukukçulara göre rakibine yönelik Suç içeren ifadeler

Bilindiği üzere, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, pandemi nedeniyle ertelenen 64'inci olağan genel kurulu seçimlerinin Nisan ayı içerisinde yapılacak.

Aday Hakan Demirgil’in, Hukukçulara göre rakibine yönelik Suç içeren ifadeler

Yaklaşık 3200 üyenin oy kullanacağı Genel Kurulda Mesut Dursun ve Hakan Demirgil yarışacak.

Seçim çalışmaları dolaysıyla adaylar arasında hızlı, çekişmeli bir yarışın yaşandığı gözlemlenirken, başkan adayı Hakan Demirgil’in çıkışları, açıklamaları, televizyon programlarında mevcut başkan öz amcası Yüksel Demirgil yönetimini yerden yere vurması gündeme bomba gibi düşüyor.

Bu durum esnaf arasında büyük homurdanmalara neden oluyor.

Amcası Başkan,  Babası yönetimde yer alan kendinin ise 1. Sıra disiplin kurulu üyesi, kendisine destek olduğu bilinen Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ömer Şeker’in ise yine şuan ki yönetimde bulunması ve üst düzey eleştiriliyor.

Hakan Demirgil tarafından, Kooperatif faaliyetlerinin kötülenerek statükocu olarak gösterilmesi esnaf tarafından hoş karşılanmıyor, anlamsız bulunuyor.

Esnafa bu dönemde kredilerin verilmediğini ifade eden Demirgil göreve geldiklerinde esnafa her türlü imkân sunacağını ifade ediyor ve gülünç duruma düşüyor!

Demirgil’in esnaf tarafından hayalı ve imkansız projeler, gereksiz harcama yapılarak, pankartlar, küçük hediyeler ile kendilerinden destek istendiği, telefon anketleri ile rahatsız edildikleri baskı yapılarak yönlendirilmeye çalışıldıkları konuşuluyor.

Ayrıca 4 Eylül Sanayi Esnafı ve Seyfebeli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyelerinden gazetemize önemli şikâyetler ulaşmaktadır.

Tüm esnaf şikâyetleri somut belgeleri ile önümüzdeki günlerde gündeme taşıyacağımızın bilinmesini isteriz.

Esnaf tarafından Sivas’a hizmet edemeyeceği, bir ivme kazdıramayacağı görülen, özellikle sağ tandanslı bazı dünya görüşüne sahip esnafın Demirgil’in ekibinde rahatsızlık duyulan kişilerin barınması üst düzey rahatsızlık yaratmaya başladığı ifade ediliyor.

Demirgil’in adaylık açıklamasının hemen sonrasında pandemi döneminde kendini destekleyen başkanlar ile Antalya Belek tatiline gitmesi ise tüm esnafın dilinde.

Diğer aday rakibi Mesut Dursun’a yönelik söylemleri örneğin yasal olarak sorumluluğunu yerine getirmesini ahlaki görmeyen, "bence değil burada Mesut Dursun’un adaylığının tüm esnafa bir hakaret olarak görmesi” Demirgil’in bu vb ifadelerde bulunması yasayı, hukuku tanımadığın bir göstergesi olarak gösteriliyor.

Ayrıca Demirgil’in rakibi Dursun’a yönelik “abidik gubidik işler ile bende esnafım demek kadar saçma sapan bir şey yok” demesi hukukçulara göre Demirgil’in tam anlamıyla Mesut Dursun’a yönelik basın yolu ile iftira vb. attığı, bir suç işlediği ve bunun cezalandırılması gerektiği ifade ediliyor.

İşte Başkan Adayı Hakan Demirgil’in Hukukçulara göre rakibine yönelik Suç içeren ifadeler:

AdminAdmin