Sivas
Giriş Tarihi : 04-02-2021 01:02

Dursun: “Hiç bir Esnafımızı geri çevirmedik”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaalet Kooperatifi Başkan adayı Mesut Dursun, her şartta ve koşulda esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını, özellikle salgın sürecinde kredi başvurusunda bulunan hiç bir esnafı geri çevirmediklerini, mevzuatlarla ilgili esnaflara kolaylıklar sağlandığını söyledi. Dursun, ayrıca ticari araçlara rehin yoluyla kredi verilmediği iddialarını da cevapladı.

Dursun: “Hiç bir Esnafımızı geri çevirmedik”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaalet Kooperatifi Başkan adayı Mesut Dursun, Esnafın ve halkın içerisinden gelen birisi olarak başkanlık görevine layık görülmesi halinde esnaflara hizmetkar olmaya devam edeceklerini ve kooperatifi hep birlikte büyüteceklerini söyledi.

Kooperatifciliğin bir gönül bağı olduğunun altını çizen Dursun, “Kesintisiz gayret göstermek ve esnaflarımızın sıkıntılarına çözüm bulmak adına yola çıktık. Bizlerin niyeti halis. Bu sebeple tek derdimiz esnaflarımız için mücadele etmek ve onlara kesintisiz hızlı bir şekilde hizmet etmek” dedi. Ben değil biz anlayışı ile hizmet edeceklerini aktaran Başkan Adayı Mesut Dursun, “Kooperatifcilik kar gözetmeyen ortakların menfaatini koruyan azı çoğaltan bir hizmet kuruluşudur. Yıllarca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kooperatifinde görev yaptım. Sivas esnafının borcuna oldukça fazla sadık olduğuna şahit oldum.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatfimizin gelişmesinde ve büyümesinde esnaflarımız katkısı oldukça fazla. O nedenle söylüyoruz ben değil biz anlayışı ile hizmet edeceğiz diye. Elde edilen başarı aslında esnaflarımızın başarısı. Esnaflarımız hem kooperatifine hemde borcuna sahip çıktı çıkmaya da devam ediyor. Şahsımda görev aldığım kooperatifte hep esnaftan yana oldum. 21 yıllık bilgi ve tecrübelerimi esnaflara kolaylık sağlamak için kullandım” ifadelerini kullandı.  

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialara de cevap veren Dursun, “Esnafların araçlarının teminat olarak gösterilmediği iddia edildi. Ancak biz araç rehini ile 581 kişi 691 adet rehinle kredi vermişiz. Bu rehinler nedir o zaman. Ticari olan S plakalara krediler verdik. Eğer kredi vermeseydik rehinle ilgili elimizdeki evraklar nedir?” dedi. Bu konuda yaş kıssası olduğunu ve bankanın 5 yaş kısıtlamasının olduğunu hatırlatan Dursun, “ Bu konu BDK ile ilgil. Bize banka deseki 10 yaş araç teminat alınabilir bizde alırız. Bizim esas amacımız esnaf ve sanatkarımıza zaten kredi vermek. İşimizde bu. Bireysel olarak dahi bankadan araç kredisi alınsa belli kriterler var. Bu gibi kararlar Bakanlar Kurulundan Cumhurbaşkanımızın onayı ile çıkıyor.

Bu konularda 32 bölgede sıkıntı yaşanıyor. Sorun sadece Sivas’ta değil. Bizde zaten bu aksaklıkları gidermek için talip olduk. Ayrıca bu aksaklıkların giderilmesi için de yönetim kurulu karar veriyor. Ben yönetim kurulunda değilim ki. Aracı rehin alıp almamak yönetim kurulunun elinde. Bize ne görev verilirse onu yerine getiriyoruz. Bu gibi sıkıntıları gördüğümüz içinde zaten aday olduk. Tek derdimiz eksiklikleri gidermek ve hizmet etmek” ifadelerini kullandı.

Esnaf ve Sanatkarın çok zor günler geçirdiğinin altını çizen Başkan Adayı Dursun, “Ülkemizde salgın ortaya çıkmasının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi kendine düşen görevi yerine getirdi. Dün nasıl ki esnaf ve sanatkarına finansman konusunda nasıl yardımcı oldu ise bu süreçtede daha fazla gayret sarf ederek esnaflarımıza kredi desteği verdik” dedi. Salgın sürecinde bin 41 esnaf ve sanatkara 40 günde kredi verdiklerini aktaran Dursun, “ 5 kişiyle 22 milyon 500 bin TL’yi salgın döneminde esnaf ve sanatkarımıza hızlı bir şekilde ilettik. Ben bir esnafım ve esnaf çocuğuyum. Paranın nasıl bir acil ihtiyac olduğunu bildiğim için gece gündüz çalıştık esnafımızı zor durumda bırakmadık. Bu dönemde hiç bir esnafa yok demedik. Hiç bir esnafımızı geri çevirmedik. Hiç kimseyi mağdur etmedik” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

AdminAdmin