Sivas
Giriş Tarihi : 02-02-2021 01:34

Dursun: ”Esnafa kesintisiz hizmet verilmeli”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına Adaylığını açıklayan Mesut Dursun, Niyetlerinin halis olduğunu, kendisininde ahi kültürü ile yetiştiğini aday olmalarındaki tek amaçlarının esnaf ve sanatkara hizmetkar olmak olduğunu söyledi.

Dursun: ”Esnafa kesintisiz hizmet verilmeli”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Mesut Dursun, 21 yıldır görev aldığı Kredi Kefalet Kooperatifinde oldukça fazla bilgi ve birikime sahip olduğunu, 21 yıl boyunca da esnaf ve sanatkara hizmet ettiğini, hizmet akışının devamlı ve hızlı bir şekilde sağlanması için Başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Yıllarca kooperatifin çeşitli kademelerinde görevler aldığını ve esnaflara nasıl daha iyi hizmet verebiliriz gayreti içerisinde olduğunu aktaran Başkan Adayı Dursun, “Kooperatifciliğin anlamı gönül bağı diyebiliriz. Kooperatifcilik gönülden yapılması gereken bir iştir. Kooperatifcilikte başarı elde etmek istiyorsak niyetimiz halis olmalı.

Esnafa kesintisiz hizmet verilmeli. En önemlisi de kooperatifcilikte topluluk olduğu için ben değilde biz diyebilmektir. Bu iş bir ekip işidir. Kooperatiflerin ortaklarını koruyup kollayıp ve en iyi hizmeti vermek adına aday olduk” dedi. Esnaflığın kendilerine dedelerinden geldiğini aktaran Dursun, “Biz bir ahi torunuyuz. O kültürle büyüdük. Çevremizdeki insanlar ve esnaflarımız bizi yakınen tanırlar. Esnaflar bir ülkenin bel kemiğidir. Esnaflar bir ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Esnaflık kolay bir iş değil. Dünyada ortaya çıkan salgından dolayı ilimizdeki esnaflarımız çok ciddi olumsuz etkilendi. Bize bu konuda düşen görev bu süreçte esnafları desteklemek oldu. Pandemi döneminde 40 günde bin 41 kişiye 5 kişiyle 22 milyon 500 bin TL kredi verdik. Gece gündüz demedik para akışını sağladık. Hafta sonları dahi çalıştık. Çünkü esnaflarımıza kredilerin acilen verilmesi lazımdı. Çok şükür bilgi ve tecrübelerimizle aksaklığa mahal vermeden esnaf ve sanatkarımıza hizmet ettik. Bu işin mutfağından geldiğim için yarayan kananın nasıl tedavi edileceğini iyi biliyorum. Birde normal işletme kredilerimiz var bu konuda da aksaklık yaşanmadı. 5 yıl vade ile 3 ayda ödemeli olarakda esnaflarımıza krediler verildi. Hiçbir işimizi aksatmadık. Esnaf ve Sanatkarımızın sıkıntısını hep birlikte aştık” ifadelerini kullandı.

Görev süresi boyunca bir çok üst düzey toplantıya katıldığını ve esnafların sıkıntılarının giderilmesi noktasında girişimlerde bulunduğunu ve başarılı olduklarını aktaran Başkan Adayı Mesut Dursun sözlerini “Genel Müdürlükten tutun en alt kademe çalışan mesai arkadaşlarımı dahi tanıyorum. 3 tane Genel Başkan vekilimiz aynı bizim gibi çekirdekten yetişme. Bir çok ilin Bölge Birliği Başkanı da hep çekirdekten gelme. Onlarında kooperatiflerine bakarsanız başarı net bir şekilde görülebilir. Esnafların sorunları hızlı ve rahat bir şekilde ilgili kişilere aktarılabiliyor. Gerek sözlü gerek dilekçe ile tüm sorunları aştık” şeklinde sonlandırdı.

      

AdminAdmin