Sivas
Giriş Tarihi : 06-01-2021 18:46

Mesut Dursun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Mesut Dursun Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Adaylığını duyurarak açıklamalarda bulundu.

Mesut Dursun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Mesut Dursun yaptığı açıklamada;

“Saygıdeğer Oda Başkan’ larım;

Ülkemiz ve tüm dünyanın büyük bir sınavdan geçtiği şu zor günlerde sağlığın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak bir kez daha gördük. Evine ekmek götürmek için büyük bir mücadele örneği sergileyen esnaf ve sanatkar kardeşlerim her daim olduğu gibi bu zor günlerde de ayakta durmak için büyük bir mücadele içerisindeler. İnşallah Allah’ın izni ile bu zor günleri de hep birlikte en kısa süre içerisinde atlatacağımıza ve güzel günlere kavuşacağımıza olan inancım tamdır.

Esnaf teşkilatının içinde yetişmiş bir kardeşiniz olarak kooperatifçiliğin ne kadar meşakkat isteyen, emek isteyen, tecrübe isteyen bir hizmet olduğunun farkındayım. Esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntılarına çözüm üretmek için gayret gösteren, yardımcı olan bir kardeşiniz olarak “Gücümüz esnaf ve emek, yolumuz hak ve hizmet ” düsturu ile çıktığımız bu yolda tek gayemiz ve hedefimiz esnaf ve sanatkarlarımıza daha iyi hizmet verebilmektir. Esnaflık dönemim ve 21 yıllık kooperatifçilik hayatımda her zaman esnaf ve sanatkarımızın hizmetinde olmaya gayret gösterdim, inşallah bundan sonraki süreçte de bu hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz.

Esnaf ve sanatkar kardeşlerimizden aldığımız dua ve destekler ile çıktığımız bu yolda özümüz de sözümüz de samimiyetimiz de bir. Hırstan uzak, doğru bir ırmak gibi  hak yolundan ayrılmadan istikametimizde yürüyeceğiz.

Samimiyetin belirtisi gözler, dürüstlüğün ifadesi ise tutulan sözlerdir. Bizim sözümüzde-özümüzde birdir. Alnımız açık, başımız diktir. Ne söz verirsek Allah’ın izni ile yerine getireceğimden şüpheniz olmasın. Siz olduğunuz sürece biz de varız. Esnafımız bizim başımızın tacı, veli nimetimizdir. Sizlerin derdi ile dertlenmek, sorunlarına çözüm bulmak, düşük sübvanseli krediler ile bir nebze de olsun desteklemek, korumak, kollamak bizim görevlerimizden sadece bir kaçıdır.

Finansman sıkıntısı yaşayan, yeni iş kuran, mevcut işini büyütmek isteyen, şu zor günlerde nakit problemi yaşayan esnaf ve sanatkarımızın krediye zamanında ve kısa sürede ulaşmasını sağlamak için Pandemi döneminde de gece-gündüz demeden, hafta sonları da dahil olmak üzere çalıştık.

Sizlerin teveccühü ile çıktığımız bu yolda şeffaf, katılımcı ve yenilikçi bir anlayış ile üst noktalarda bulunan kooperatifimizi daha üst seviyelere taşıyarak esnaf ve sanatkarlarımıza kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde huzur olur, mutluluk olur, iş de olur aş da olur.

Sizlerin sevgisi, güveni ve ilgisi ile bu günlere kadar geldik. Allah’ıma hamd olsun.

Hayat bir mücadeledir, biz de bu çerçevede  rabbim ömür verdiği sürece bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Kooperatifçilikte başarının formülü; halis niyet, kesintisiz gayret, ama en önemlisi ben değil biz diyebilmektir. Bilgim, birikimim, çalışma azmim ve tecrübem ile 21 yıl hizmet vermiş bir kooperatif emekçisi olarak bugünlere hep beraber geldik.

Sivas’ta doğup, büyüyen, bu şehrin havasını teneffüs eden, esnafımızın yaşamış olduğu her türlü sıkıntıyı, sorunu ve zorlukları hayatımın her anında yaşamış bir esnaf çocuğu ve bir esnaf olarak bugünlere kadar ulaştım. Hamuru fırında görmedim, içinde yoğruldum, mutfağında piştim.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde tahsilat memuru olarak başlamış olduğum görevime kooperatifimizin her türlü kademesinde hizmet vererek devam etmiş olup, edinmiş olduğum tecrübeler neticesinde 1,5 yıldır da müdürlük görevini sürdürmekteyim.

21 yıldır hizmet vermiş olduğum kooperatifimizin önümüzdeki günlerde yapılacak olan olağan genel kurulundaki başkanlık görevine ben de sizlerin duaları, teveccühleri ve destekleri ile talibim. Bu vesile ile kooperatifimizin kuruluşundan bugüne kadar hizmet vermiş olan başkan, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkürlerimi bir borç biliyorum.

Ayrıca ; benim abim, üstadım, Hocam, Kooperatifçiliğin duayeni,Başöğretmenim Başkanım Sayın Yüksel Demirgil’e de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bilgi, birikim ve tecrübe ile çıktığımız bu yolda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Menfaat ve çıkar ilişkileri ile kurulan hayali dostluklar gün gelir dağılır, yalandan, dolandan, riyadan uzak GERÇEK DOSTLARLA çıktığımız bu yol bizim için hak yoludur, hakikat yoludur. Hizmet yarışında desteklerini esirgemeyen Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Sayın Beşir Köksal, Elektrikçiler Odası Başkanı Sayın Sadi Aytak, Terziler Odası Başkanı Sayın Ali Kılıç, Demirciler Odası Başkanı Sayın Harun Koç, Tenekeciler ve Madeni İşler Odası Başkanı Sayın Hamdi Çelik, Kamyoncular Koop. Başkanı Sayın Ömer Yıldız ‘la birlikte çıktığımız yolda Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve kefalet kooperatifi başkan adaylığımı sizlerin aracılığı ile kamuoyuna açıklıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Ekonomimizin temel taşı olan esnaf ve sanatkar kardeşlerimi  en kalbi duygularımla selamlıyor; seçimlerimizin ülkemize, milletimize ve siz değerli esnaflarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin