Sivas
Giriş Tarihi : 06-01-2021 11:40

Başkan Eken; Esnafımızı mağdur eden karar gözden geçirilmeli

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Taşhan çevresi, Atatürk ve Bankalar Caddesinde yapıların koruma kararı kapsamına alınmasının neden olduğu kararın gözden geçirilmesini talep etti.

Başkan Eken; Esnafımızı mağdur eden karar gözden geçirilmeli

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ömer Kalın’ı ziyaret etti.

Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, Odaya ait eski hizmet binasının yıkımını tamamladıklarını söyledi.

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ömer Kalın’a bölgede yaptıkları ziyaretlerde esnafların aktardığı sorunları ileterek dilekçe veren Başkan Eken, “Taşhan çevresi, Atatürk ve Bankalar Caddelerinde yapıların koruma kararı kapsamına alınmasının neden olduğu sorun ve sıkıntıları ileterek kararın gözden geçirilmelidir. Bina yapımı dışında tadilat yapacak olsanız 1 yıl kararın çıkmasını bekliyorsunuz. Bu da esnafımıza maddi manevi zarar veriyor” dedi.

Başkan Eken, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kent meydanına ait mevcut koruma sınırı tarihi esere doğrudan cephe almayan ve imar planı ile belirlenen bina kat adedi ve yüksekliği ile silüeti etkilemeyecek yapılarında koruma sınırı içerisinde bulunması bölge esnafı ve mülk sahiplerini yapacakları tadilat, yıkım ve yeniden yapım gibi işlemlerde ciddi sıkıntıya sokmaktadır. Koruma sınırlarının mevcut haline genişletildiği süreçte mülk sahiplerinin tebligatla bilgilendirilmemesi sebebi ile yaptıkları küçük çaplı tadilatlarla bile soruşturma süreci ile karşılaşmaktadır. Bu durumda bölge esnafına önemli mağduriyetler doğurmaktadır. Belirtilen bu sebeplerle bölge esnafı ve mülk sahipleri adına Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak Tarihi Kent Meydanına ait koruma sınırının doğrudan tarihi eserlere cephe olan binalarla sınırlandırılmasını talep ediyoruz.”

Eken, yıkılan Vakıflar İş Hanından çıkarılan esnafların da belirsizlik nedeniyle karamsarlığa düştüğünü dile getirerek, “İnşallah Vakıflar İş Hanı alanında inşaat çalışmaları mart ayında başlayacak. Kısa sürede tamamlanarak esnaflarımız yeniden faaliyetlerine başlayacaktır” dedi.

AdminAdmin