Sivas
Giriş Tarihi : 03-01-2021 12:32

STSO eski hizmet binasının yıkımına başlandı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının (STSO) Bankalar Caddesinde bulunan eski hizmet binasının yıkımına başlandı.

STSO eski hizmet binasının yıkımına başlandı

Yıkım işlemlerini yerinde takip eden Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken ve Yönetim Kurulu Üyeleri, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Yıkım çalışmalarını bölgedeki esnafı düşünerek tatil gününde başlattıklarını ifade eden Başkan Eken, “1950'lili  yıllarda yapılmış olan ve bugünkü şartlar altında artık işlevini kaybeden binamız tabiri caizse çürük bir bina haline dönüştü. Yaklaşık 10 yıldır boş ve Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimizle yaptığımız istişare sonucunda bu binanın yıkılıp yerine Sivas’ımıza, işletmelerimize daha iyi hizmet verecek bir bina yapılması kararı aldık.

Mecliste çıkan kararla Yönetim Kurulumuza verilen yetkiyle 1 Ocak tarihinde binamızın yıkımına başladık. Bu kısıtlama döneminde firma sahiplerimiz burayı yıkacaklar. Arka tarafında 79 metrekare olan arsayı satın aldık. O arsa ile birlikte birleştirip Sivas’ımıza güzel bir bina kazandıracağız inşallah. Bu anlamda başta meclis üyelerimize, bu binada emeği olan herkese, Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle inşaatımızın startını verdik" dedi.

Bölgede Anıtlar Kurulu tarafından koruma kararı alındığına dikkat çeken Başkan Eken, şunları kaydetti; "Bu bölgede Taşhan’ın bulunmasından dolayı Anıtlar Kurulu koruma altına almış. Hem Belediyemize hem Anıtlar Kurulumuza bununla ilgili dilekçelerimizi verdik. Bu bölgenin koruma sınırı içerisinden çıkarılıp Belediye sınırları içerisinde kalarak binamızın hızlı bitmesi için önümüzün açılmasını istiyoruz. Bununla ilgili gerekli girişimlerde bulunduk. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Bu vesile ile de yeni yılımızın hemşerilerimize, iş dünyamıza sağlık, sıhhat, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum."

AdminAdmin