Sağlık
Giriş Tarihi : 17-11-2020 21:42

Uzmanlar yeni kısıtlamaları yetersiz buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs tedbirleri kapsamında açıkladığı yeni kısıtlamaları uzmanlar yetersiz buldu.

Uzmanlar yeni kısıtlamaları yetersiz buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından alınan koronavirüs tedbirlerini ve yeni kısıtlamaları açıkladı. 

Alınan kararlara göre, hafta sonu tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması, eğitimin online olarak sürdürülmesi, spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam etmesi gibi birçok kısıtlama açıklandı. 

UZMANLAR YETERSİZ BULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni tedbirlerini açıklamasının ardından uzmanlar, tedbirlerin daha kapsamlı olması gerektiğini belirtti.

Geriatri ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Mustafa Cankurtaran sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Keşke 10-14 gün tam kapanma yapacak kadar ekonomimiz olsaydı. Pandemi tsunami şekline dönebilir kışın." dedi. 

Kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer ise eğitimin online devam etmesi dışında alınan kararların yetersiz olduğunu savundu. Başer, "CB’nın az önce açıklamış olduğu kısıtlama ve önlemlerin, eğitime ara verilmesinin haricinde, bu aşamaya gelmiş salgında yeterli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Acilen yapılması gereken “en az 14” gün tam kapanma ve eş zamanlı geniş ölçekli test uygulaması olmalıydı...'' dedi. 

AdminAdmin