Sivas
Giriş Tarihi : 15-11-2020 00:31

Sezerer: “Söz konusu şahıs gazetecilik mesleğini icra ve temsil etmiyor”

TGF Sivas İl Temsilcisi Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan V. Hakan Sezerer açıklama yaparak;

Sezerer: “Söz konusu şahıs gazetecilik mesleğini icra ve temsil etmiyor”

TGF Sivas İl Temsilcisi Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan V.Hakan Sezerer açıklama yaparak;

“Kısa bir süre önce yaşanan ve Sivas gündemini meşgul ederek basın mensuplarını zan altında bırakan üzücü olay ile ilgili Türkiye Gazeteciler Federasyonu Sivas İl Temsilciliği olarak açıklama yapmamız zaruri hale gelmiştir” dedi.

 Sezerer yaptığı açıklamanın devamında; “Sivas İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından 14.11.2020 günü 16.50 sıralarında Mevlana mahallesindeki bir iş yerinde yapılan COVİD-19 denetimleri sırasında iş yeri sahibi M.K. isimli şahsın asgari nezaket kuralları dışına çıkarak vergi levhasını görevini yapmakta olan polisimizin yüzüne atmak suretiyle denetimlere engel olduğu anlaşılmıştır.

 Denetimi yapmakta olan emniyet görevlilerine kendisini basın mensubu olarak tanıtan ve olay sonrasında kişisel sosyal medya hesabında “basına sansür” uygulandığını iddia eden M.K. isimli şahsın yapılan tahlil sonucunda alkollü olduğu tespit edilmiştir.

 Söz konusu şahsın Türkiye Gazeteciler Federasyonumuz ile Gazeteciler Cemiyetimize kayıtlı olmadığı ve gazetecilik mesleğini icra ve temsil etmediğini, şahsın asıl mesleğinin esnaflık olduğu bununla birlikte Sivas’ta yayım yapan bir televizyon kanalında sadece haftada bir gün program sunuculuğu yaptığını kamuoyu ile paylaşırız.

 Basın mensuplarımızı zan altında bırakan bu olay kamuoyunun haber alma hakkını mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca yerine getiren biz basın mensuplarını derinden üzmüştür” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin