Sivas
Giriş Tarihi : 13-11-2020 11:27

DEVA Partisi Sivas İl Başkanı İnce: “İstişare edilmeden verilen kararların ceremesini vatandaş çekmektedir

Deva partisi Sivas İl başkanı Yüksek Mimar Serdar İNCE, verdiği demeçte;

DEVA Partisi Sivas İl Başkanı İnce: “İstişare edilmeden verilen kararların ceremesini vatandaş çekmektedir

"Tapu binası yanında bulunan yaklaşık 30000 m 2 alanın imara açılarak satılmasına karşı olduklarını belirtti. Kamu mallarının devlet eli ile satılmasının ülkeye istihdam ve yatırım olarak bir faydasının olmadığını belirten İNCE, bu tarz işlemler ranta yönelik işlemlerdir, belli biz zümreyi zengin etmekten başka bir şey değildir. Bu alanlar şehir için fırsat alanlarıdır, halkın faydasına yönelik kullanılmalıdır dedi.

Tapu müdürlüğünün İstasyon Caddesinde bulunan eski vergi dairesine taşınmasına da değinen Yüksek Mimar Serdar İnce sözlerine şöyle devam etti;

İstasyon caddesi şehirde trafiğin en yoğun aktığı bir bölge. Bu bölgede ne yazık ki insanların araçlarını park edecek ortak otopark alanları bulunmamaktadır. Tapu müdürlüğü halkın yoğun olarak kullandığı bir devlet dairesidir. Özellikle yaşlıların ve engellilerinde çok sık kullandığı bu devlet dairesine gelen insanlar araçlarını nereye park edecek. Bir karar alındığında bunun sonuçları neden düşünülmemektedir. Tapuda işlemlerin ortalama 1 saat sürdüğü ve günlük 400-500 kişinin ziyaret ettiği bir kurum için seçilen yer yanlıştır.

Şehrin nefes alması için yıllarca kamu kurumlarını şehir merkezinden dışarıya almaya çalışırken, tapu müdürlüğü için bu kararı verirken istişare edilmediği ortaya çıkmıştır. Bir tarafta tapu müdürlüğü olabilecek bir alan imara açılarak satılırken, şehir trafiğinde büyük sorunlar oluşturacak bu taşınmaya anlam veremediklerini aktardılar. İlerleyen süreçte İstasyon Caddesi ve Sivas lisesi yoluna park edecek araçlara kesilecek trafik cezaları nın sorumlusu kimler olacaktır?  Halka hizmet etmeden öte çileye dönüşecek bu taşınma işlemi yerine şehir planlama ilkelerine uygun bir karar alınması  daha doğru olacaktır.

Tapu ve belediye devamlı iç içe olan kurumlardır. Bu günlerde yeni belediye binası düşünülmektedir. Ortak akıl ile hem tapu binasının hem de belediye binasının birbirine yakın olduğu, halka açık otoparkları ile vatandaşın kolay erişebileceği bir alan da bu iki binanın yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyiz.

Şehirde yapılan revizyon imar planı ile yeni öngörülen alanlarda bulunan kamu arsaları üzerine, bu iki kurumun bir birine entegre edilmesinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz.

Dün olduğu gibi bugün de istişare edilmeden verilen kararların ceremesini vatandaş çekmektedir. Aynı devlet aklı ile yıkılan Numune Hastanesinin kim için kime verilen sözlerle yıkıldığı muallakta kalmıştır. Yıkılan hastanenin kıymeti yaşadığımız virüs salgınında bir kez daha anlaşılmıştır. Yapılan hataların sorgulanmadığı şehrimizde ne yazik ki bu tarz hatalara devam edileceği görülmektedir.

Deva Partisi Sivas İl yönetimi olarak haklı sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edeceğimiz bilinmelidir. Yapılan yanlışların takipçisi olacağımızı tekrar yenileyerek yapılan bu yanlışlardan tekrar dönülmesini ilgili mercilerimizden talep ediyoruz” dedi.

AdminAdmin