Ekonomi
Giriş Tarihi : 11-11-2020 15:14

Dolar 8 liranın altına düştü

Berat Albayrak'ın istifasının ardından düşüşe geçen dolar kuru 8 liranın altına indi.

Dolar 8 liranın altına düştü

Dolar/TL AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 7,9984'e geriledi.

Berat Albayrak'ın istifasıyla gerileyen dolar/TL kuru, güne 8.18'den başlamış, BDDK'nin swap kararıyla 8.10'a gerilemişti.
 
Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan değişimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurt içi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı. Berat Albayrak'ın istifasının etkisiyle dolar/TL, dünkü piyasa kapanışın ardından 8.18 düzeyinde dengeli bir seyir izlemişti.

Erdoğan, bugünkü konuşmasında "Atacağımız her yeni adımla bu olumlu tablo daha iyiye gidecektir. Elbette tüm bunları serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artırmak suretiyle yerli ve uluslararası yatırımcıları harekete geçirerek yapacağız. Yatırım ortamının iyileştirilmesi, mali piyasaların derinliğinin artırılması, kamu gelir ve harcamalarının kalitesinin yükseltilmesi, kayıt dışılığın önlenmesi, iyi yönetişim gibi alanlarda da yapısal reformların hazırlıkları içindeyiz. Faiz sebep, enflasyon neticedir ve bunu başaracağız. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Bunun için en kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte, ardından kademeli olarak orta vadeli hedeflerimize doğru indirmekte kararlıyız," dedi.

AdminAdmin