Sivas
Giriş Tarihi : 09-11-2020 18:42

Vali Ayhan: “10 Kasım’lar yas günü değil “

Sivas Valisi Salih Ayhan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı

Vali Ayhan: “10 Kasım’lar yas günü değil “

Sivas Valisi Salih Ayhan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı

Vali Ayhan yaptığı açıklamada; “Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümü. Vefatının sene-i devriyesi vesilesiyle, başta milletimize yeni ufuklar açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kökleri mazide, dalları atide olan şanlı devletimiz için fedakârca hizmet eden ecdadımızı; şehitlerimizi, gazilerimizi hayırla yâd ediyoruz.

Büyük insanlar bu dünyadan göç etse de onları yaşatan fikirleridir, hayalleridir ve idealleridir. Bu fikirler, bu hayaller onlardan bizlere kalan yegâne miraslardır aslında.

Biliyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde görmekti. Bu hayali gerçekleştirmek için onun mirasçıları olan bizler, var gücümüzle her zamankinden daha çok çalışmakta kararlıyız.

Yine herkesin bildiği gibi Türk milleti ile birlikte büyük bir bağımsızlık savaşına girişerek dünyanın önde gelen emperyalist güçlere karşı mücadele veren Atatürk’ün en önemli özelliği, bağımsızlığa olan tutkusuydu. Onun “Ya istiklal ya ölüm!” sözü, bu tutkunun en önemli göstergesidir.

Atatürk’ün vefatından 82 yıl sonra, komşu coğrafyalardaki milletlerin durumunu görüyor; bağımsızlığın ekmek gibi, su gibi aziz olduğunu bir kere daha hep birlikte müşahede ediyoruz.

Ankara`dan sonra Millî Mücadele`nin en uzun süre yönetildiği merkez olan Sivas’tan bir kez daha ilan ediyoruz ki minarelerimizden ezanlarımız eksilmesin diye, gönderimizdeki al bayrağımız inmesin diye, aziz vatanımız için gece gündüz demeden yüzyıl önceki ruhla çalışmaya devam edecek; mazlumun yanında zalimin karşısında olacak, farklı coğrafyalarda olsak da soydaşlarımızla aynı heyecanı paylaşmaya devam edeceğiz.

10 Kasım’lar yas günü değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak, geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz günler olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin