Sivas
Giriş Tarihi : 09-11-2020 17:45

İnce: “Şehirde devlet eli ile yapılacak rant projelerinin karşısında olduğumuzu bilinmelidir”

Deva Partisi Sivas İl ve Merkez ilçe teşkilatı aylık toplantısı sonrası DEVA Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce bir basın açıklaması yaptı.

İnce: “Şehirde devlet eli ile yapılacak rant projelerinin karşısında olduğumuzu bilinmelidir”

Başkan İnce yaptığı açıklamada “tapu yanında yer alan kamu arazisi imara açılarak satılmak istenmesi” toplantının önemli gündem başlıklarından olduğu ifade edilirken, 6070 ada ve 5 nolu parsel bulunan yaklaşık 30.000 metre karelik kamu arazisinin imara açılarak satılmak istenmesidir.

      DEVA Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce açıklamasının ayrıntılarında; “Belediye meclisinde görevli olan Büyük Birlik Partisine mensup meclis üyelerinin itirazlarına karşın yapılan imar tadilat ile bu kamu alanı; emsal 2 gösterilerek yüksek yoğunluk ile imara açıldı.

       Son yıllarda mülki idare kurumları kamu alanlarını satarak gelir elde etme yöntemine gitmektedirler. Halbuki şehir merkezinde bulunan bu tarz alanlar şehrin gelişmesine yardımcı olacak şekilde halkın kullanımına sunulacak alanlardır.

     Ortak alanların imara açılarak satılması şehirde geri dönüş olmayan tahribatlara sebep olmaktadır, bu tarz yapılan işlemler ranta yönelik hareketlerdir.

     Son dönemde yaşanılan ekonomik kriz biz yurttaşlara şu bilgiyi tekrar öğretti ki; üretim olmadan yapılan tüketimler daha büyük bütçe açığına sebep olmaktadır. Bu kamu alanının imara açılarak satılması müteahhide çok kazanç sağlayacak, fakat bu şehre ve bu şehrin insanlarına hiçbir şey kazandırmayacaktır.

      Geçmiş dönemlerde de satılan kamu arazilerinin ,şehrin sosyo ekonomik ve kültürel yapısına hiç bir etkisi olmamıştır ve şehirden göç devam etmektedir. Devlet büyüklerimizin ranta yönelik bu tarz işlemler yerine, Şehre yatırım getirecek eylemlerde bulunması daha doğru olacaktır Sivas Valiliğimizin Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdama yönelik yapmış olduğu yatırımlar bunun en güzel örneğidir.

   Ülkemiz deprem ve doğal afetler bölgesidir. Yaşadığımız afetlerde, toplanma alanlarının önemini bir kez daha göstermiştir. Kamu alanlarının alışveriş merkezine ve konut alanlarına dönüştürülmesi ile satılma politikalarına son verilmelidir.

    Yapılan bu imar tadilatına Büyük Birlik Partisi üyeleri başta olmak üzere, il başkanımız Serdar İnce ve STK ların itirazı üzerine belediye meclisinde tekrar gündeme alınmış fakat red edilmiştir.

      Sivasta geçmiş dönemlerde yapılan imar revizyonu ile kuzey çevre yolu bölgesinde yaklaşık 400.000 nüfus öngörülen yeni bir alan imara açılmıştır. Bu bölgede ikinci hastane, ikinci üniversite yeri ve belediye hizmet binaları oluşturulmuştur.

      Şehir merkezinde kamu alanları imara açılarak kamusal alanlar özel mülkiyete geçmesi yerine yeni imara açılan alanların cazibe alanlarına dönüştürülmesi planlama ilkesi açısından gereklidir.
    Aynı sakınca ve çekincelerin yeni yapılan öğretmen evinin yeniden iç mekanlarının yıkılarak yeni bir maliyetle şehrin son noktasında bir alana konumlandırılması da büyük bir yanlıştır.

     Şehirde teknik anlamda belediye ile sürekli etkileşim içinde bulunan kurumlardan hiçbir       ön bilgi almadan yapılan bu tarz uygulamalar, şehrin gelecek 50 yıllık vizyonuna büyük zarar verecektir.

     Bu şehrin yetiştirmiş olduğu evlatları olarak, dün olduğu gibi bugün de elimizden geldiği kadar şehrimiz ve insanımız için en iyi elde etmek için mücadelemiz sürecektir

      Şehirde devlet eli ile yapılacak rant projelerinin karşısında olduğumuzu bilinmelidir. Devlet elindeki kamu arazilerini satmak yerine,bu alanları halkın hizmetine yönelik sosyal donatılarla zenginleştirmesi daha doğru olacaktır.

      Yapılan bir yanlışı, yapan kadar bu yanlışa onay veren kurumlarda mesuldür. Bunun devamı olarak ise” neme lazım diyerek susan” bizlerin de bu yanlışın ortağı olacağımız bilinmelidir.

     Bu noktada, şehirde bu tarz konularda fikir beyan etmesi gereken sivil toplum kuruluşlarının da sessiz kalmayı tercih etmesi hayli üzüntü vericidir. Yapılan yanlışların olumsuz sonuçlarını gelecek nesiller yaşayacaktır.

      Bu bağlamda, devletimizin ilgili mercilerinin bu kararı tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz. Parti yönetimi içinde yer alan hukukçu üyeler ve teknik üyelerimizle bu konunun takipçisi olacağımızı tüm Sivas halkımıza arz ederiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin