Gündem
Giriş Tarihi : 29-10-2020 00:29

Merak edilen soruya KRT'de yanıt verdi

Ahmet Davutoğlu; KRT'de Saygı Öztürk ve Elif Doğan Şentürk'ün sorularını yanıtladı. Davutoğlu, şehitler gelirken Bahçeli'nin kendisini zora sokmak içi koalisyona hayır dediğini söyledi. Davutoğlu, "Bu iktidar 2023 seçimlerini göremez. 2021'de seçim muhtemel, 2022'de büyük ihtimaldir, 2023'e kalması küçük bir olasılıktır" dedi. Davutoğlu, Erdoğan ile her yerde tartışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Merak edilen soruya KRT'de yanıt verdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu KRT TV'de gazeteciler; Saygı Öztürk ve Elif Doğan Şentürk'ün sorularını yanıtladı. Sisler Bulvarı Özel programı, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nden yapılan ilk canlı yayın programı oldu.

Davutoğlu, 'konuşursam insan içine çıkamazlar' sözüne açıklık getirdi. Şehitlerin geldiği dönemde, kendisinin terörle mücadele ettiğini, Bahçeli'nin kendisini zor durumda bırakmak için koalisyona hayır dediğini söyledi. O dönemde partisinde de kendisine 'darbe hazırlığı' yapıldığını belirtti.

Davutoğlu, iktidarı yoksulluk üzerinden eleştirdi. Bahçeli'nin askıda ekmek kampanyası başlatırken iktidarın kanadının 'ekonomi çok iyi' söylemlerine değinen Davutoğlu, "Bu da bize Cumhur İttifakı'nın ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor" dedi.

Erken seçim tartışmaları için Davutoğlu, "Bu iktidar 2023 seçimlerini göremez. 2021'de seçim muhtemel, 2022'de büyük ihtimaldir, 2023'e kalması küçük bir olasılıktır" dedi.

Erdoğan'a 'hodri meydan' diyen Davutoğlu, Erdoğan ile istediği yerde, istediği gazeciler önünde tartışmaya hazır olduğunu belirtti.

Bahçeli'nin seçime giderken bu ekonomik enkazın sorumluluğunu almak istemeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Seçime giderken Bahçeli Ecevit'i ortada bıraktığı gibi Erdoğan'ı da bırakacaktır. Bu ittifakta ben yokum diyecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin, "Siyasi fosil, siyasi artık" sözlerine Davutoğlu, "Bahçeli aynaya baksın" diyerek yanıt verdi.

Erdoğan'ın siyasi yarar için her şeyi yapabileceğini söyleyen Davutoğlu, "Beştepe'de "tekrar parlamenter sisteme dönebilir miyiz" konuşuluyor" dedi.

İşte o program:

 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Kimsenin ötekileştirilmediği sistemin adıdır Cumhuriyet. 

İnsalığı bekleyen en büyük tehlike Kovid değil. İnsalığı bekleyen en büyük tehlike sorumsuz liderlerdir.

Liderlerin seviyelerinin bu kadar düşük olduğu bir ikinci dönem olmamıştır.

Fransa'nın ikinci büyük dini İslamdır. Eşitlik ilkesi gereği bunu Macron'un bilmesi gerekirdi.

Macron'a gösterilerin tepkiler keşke, Trump 'ahmak olma' diye mektup gönderirken de gösterilebilseydi. Dünyadaki siyasi elitin seviyesi çok düştü. Bu tepkilerin aynısı ve daha fazlası da Doğu Türkistan için de gösterilmeli. Türkiye bütün mazlum milletlerin sesi olmalıdır.

Cumhurbaşkanına bir hakaret olduğu zaman Gelecek Partisi Cumhurbaşkanı'nın yanındadır. Ben şahsım da aynı şekilde. Ancak bu tepki herkese gösterilmelidir.

Doğu Türkistan'da zulüm var. Buna neden ses çıkartamıyorlar? Avrupa'daki Müslümanların haklarını savunduğumuz kadar Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızın da haklarını savunabilmeliyiz.

Siyasi parti liderleri en son ne zaman bir araya geldi? Cumhuriyet Bayramı'nda, Mevlidi Şerif'te bir araya gelemiyorsak ne zaman geleceğiz?

Bahçeli'yi ulusal kahraman, diğerlerini hain ilan ederseniz olmaz.

Gelin tanış olalım, oturup konuşalım. Cumhurbaşkanı Rahip Bronson'u, vermeyeceğiz dedi. İdlib'de şehitlerin hesabı sorulacak dedi. Bronson'u saldı, hesap soramadı. Rusya, Türkiye destekli muhalifleri vurmaya devam etti.

Askıda ekmek konusunda ya Bahçeli'nin tespiti yanlış ya da Cumhurbaşkanın bugünkü söyledikleri.

Asgari ücrette Türkiye Avrupa'da Arnavutluk'tan sonra ikincidir. Asgari ücretle ne yapılabilir bunun hesabı yapıldı mı?

Erdoğan'ın kullandığı hazine kendisinin değil, milletin. Kimseye rızık verdiği yok.

Matematik yalan söylemez, size sunulan şeylere, Beştepe'deki imkanlara da bakmayın. Varoşlara korumasız gidin. Eve ekmek götüremiyoruz diyene keyif çayı ikram etmekle olmaz.

28 Şubat sürecinin psikolojik hali yaşanıyor. O zaman da ekonomi kötüydü ama çok iyi diye haberler yapılıyordu, meydan okunuyordu.

Tabandan gelen sesle Bahçeli fakirleşme olduğunun farkına varmaya çalışıyor. Ama Cumhur İttifakı'nın üyesi... Cumhur İttifakı'nın da ne kadar kırılgan olduğunu görüyoruz. Erdoğan ile Bahçeli uzun süredir bir araya gelmedi. Gerçeklikte kopmuş görünüyorlar. Yoksulluğun bu şekilde olduğu bir dönem olmamıştır. Erdoğan'ın Türkiyesi mi gerçek, Bahçeli'nin Türkiyesi mi? Türkiye yokslullaşıyor, ulusal kaynakların bu kadar israf edildiği bir dönem olmadı. Türkiye'nin kaderini tencere belirler.

Dış politika üzerinden ekonomik sorunlar örtülemez. Bir ülkenin ekonomisi iyi olmazsa pazusu güçlü olamaz. Beka beka diyerek ülkeyi korkutuyorlar. İktidarın makul bir seviyeye gelmesi lazım.

Bahçeli konusunda Erdoğan'ı uyarmıştım. Açık ve net bir ittifak yapılmamaışsa, hükümetin her hatasından sayın Bahçeli bir pay almıyor.

MHP'nin oyları düşmüştü. 

Siyasi fosil, siyasi artık varsa Bahçeli aynaya baksın. 

Bahçeli, Gelecek Partisi'nden rahatsız, AK Parti'den kaçan oylara adres Gelecek Partisi. Bahçeli oturduğu yerden AK Parti'nin oylarını kemirmeye devam edecekti. Bahçeli'ye seleniyorum, oturduğu yerden siyaset yapma dönemi bitti.

Askıda ekemeğin birinci sorumlusu Erdoğan ise ikincisi Bahçelidir. MHP'ye oy veren samimi seçmenler bile Gelecek Partisi'ne oy verecek. AK Parti ve Bahçeli beni terörle mücadelede yalınız bıraktı.

İlk seçimde Bahçeli ve Erdoğan'a seçmen büyük bir ser verecek. MHP'ye verilen oylar Gelecek Partisine gelecek, Bahçeli bundan rahatsız.

Sayın Bahçeli o konforlu alandan çıkacak.

Her kuruşun hesabını soracak bir sistem kuracaktım, reformlar yapacaktım, parti içerisinde bana darbe yapıldı. Rantın, yolsuzluğun ayağına basacaksınız.

Hiçkimsenin erken seçim olmaz deme lüksü yok. Mart ayında erken seçim yok deyip, Nisan'da karar alıp Haziran'da seçime gittin.

Hukuken ülkeyi seçime Cumhurbaşkanı götürebilir. Bir de Bahçeli götürebilir. Nasıl götürür? Bütçeye onay vermez. Erdoğan, bugün Bahçeli'nin ağzına bakmak zorunda. Bahçeli daha önce nasıl dediyse yine der.

Hazineyi çarçur ettiler. En ufak eleştirilerin azarlanmasında bıktı millet. Sosyal ve ekonomik şartlar seçimi sorunlu kılıyor.

Seçim meydanlarında her şeyin hesabını sorarız. Bu iktidar 2023 seçimlerini göremez. 2021'de seçim muhtemel, 2022'de büyük ihtimaldir, 2023'e kalması küçük bir olasılıktır.

İtitfak kıskacından bu ülkeyi çıkartacağız. Uzlaşı olur, seçim sandığı gözükmeden ittifakları kalıcı görmemeliyiz. Bahçeli ekonomik enkazdan kurtulmak için ittifaktan vazgeçecek. Bahçeli, Ecevit'i nasıl ortada bırıktysa... Aynen olacak. O zaman tüm ittifak yapısı değişir.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için çalışmalarımız yaptık. 9 Kasım'da özel bir tanıtımla anlatacağız.

Her ay bir proje açıklayacağız. Aralık'ta Temiz Sİyaset Belgesi projesini açıklayacağız. Lüksü, iatafatı, nasıl engelleyeceğiz. Yaşayan devlet adamlarının devlet kurumlarına, binalarına verilmesini engelleyeceğiz.

Tarımda, turizmde gelecek modeli olarak sunacağız, bunların yasalarını da hazırlayacağız. Tek tek bütün yasaları hazırlayacağız.

Özel Anayasa çalışması yapıyoruz. Anayasa bir muatabakat gerektirdiği için iskeletini hazırlıyoruz.

Beştepe'de tekrara parlamenter sisteme dönebilir miyiz konuşuluyor. Yarın Cumhurrbaşkanlığı'nı kazanma şansı yoksa parlamenter sisteme dönme aklına yatabilir. 

Tek adam yönetimi bile değil bu... Tek akıl, akıl tutulması... Her gün söylediğini akşama tekzip eden bir gün söylediğini ertesi güne unutan bir siyaset anlayışı tek akıl bile değildir akıl yoksunluğudur.

Tüm liderlerden randevu isteyeceğiz. Erdoğan'dan da randevu isteyeceğiz.

Bize küçük parti, yüzde birlik parti diyenler kapıda sıraya girecekler. Türk siyasetinin denklemi Gelecek Partisi olmadan kurulamayacak.

Beştepe ekoli ile hiçbir gönül bağım kalmadı, Beştepe'deki hayat tarzı ile hiçbir ortak bağım kalmadı, Beştepe'deki kibirle, israfla hiçbir ortak tarafım kalmadı. Ak Parti'nin temiz, saf kitleleri her zaman yanımızda.

Biz varken ysaklar, yolsuzluk, yoksulluk Ankara'ya giremeyecek.

Ben hiçbir basına ambargo uygulamadım. Başbakanlığa geldiğimde daha önce vardı, onları yavaş yavaş esneterek kaldırdık. Bize uygulanan ambargo başarımızın göstergesi. Kime amborgo uygulanmışsa bir sonraki dönem onlar iktidara geldi.

Benim huzuruma gelen her gazeteci her soruyu sorar. Hiç kimseyi soru sormaktan mahrum etmedim. Deniz Yücel bana bilgi mahrumu soru sordu, cevabını aldı.

Erdoğan benim hain olduğumu düşünüyorsa, Suriye konusunda sorumlu bensem Erdoğan ile istediği gazetecilerin önünde istediği yerde tartışmaya hazırım.

Kibre, yolsuzluğa karşı savaş açtığım için bana saldırıyorlar. Mücadele etmemiş olsaydım bana darbe yapılmazdı.

Milletime söz veriyorum; birgün iktidar olursam yarım bıraktığım işi tamamlayacağım. Bir tek devlet memuru yakınını atayamayacak, devlet memuru hediye alamayacak. Bana verilen hediyeleri tutanakla bir sonra başbakana bıraktım. Sağ olan hiçbir devlet adamının adı, okullara, parklara verilmeyecek.

İhalelere herkes eşit şartlarda girecek. Siyasi etik yasası çıkaracağız. Bu döneme son vereceğiz.

Yolsuzlukların hepsini meşru kıldılar. 3Y vardı bunlar 4Y oldu, sonuncusu da yalan... Yolsuzluk, yasak, yoksulluk, yalan...

Siyasi ayak kitabının yasaklanmasını şiddetle protesto ediyorum. Kitabın yasaklanmasına her zaman karşı oldum. İçindeki ile mücadele ederim.

Ben başbakanlıktan ayrılma kararını açıkladım, benden her şey olur kukla olmaz. İttifakın küçük ortağı olmak için değil iktidar olmak için yapıyorum. Tek başıma iktidar için siyaset yaparım.

Müsteşarı çağırdım, hediyeleri nasıl devlete iade edeceksek yapalım dedim. Kanunu getirdi, tutunak tutulacak, diğer başbakana devredilecek.

Şu ana kadar bu işlemin yapıldığına dair belge yok. Usul bilinmiyordu. Hediye konunu uygulamak ahlak değil, görevdir.

Batıda bana kimse hediye vermedi. Peygamber ahlakında devlet adamı hediye almaz, ben bunu uyguladım. Kanunda da bu böyle, ters şeyler değil...

Bu parti kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkarır. Gelecek Partisi Genel Başkanı olarak bunu hakkıyla yaparsam... Kendi partimde çözüm bulamadığım için bu partiyi kurdum. Parti güce ulaşmamışsa aday olmanın anlamı yoktur. 

Terörle mücadele yürütürken, dağ bayır mehmetçik şehir düşerken Bahçeli bizim koalisyon teklifimize hayır dedi. Sadece ve sadece beni başbakan olarak zor duruma düşürmek için... Bu mudur terörle mücadele? 8 tane şahidin önünde 4 teklifimize de hayır dedi. Polis, asker şehit düşerken...

Ben 36 tane askeri şehit verirken Beştepe'de oturan ekol bana karşı aday çıkarmak için delegeleri arıyordu. Ben Van'a gidiyorum şehitlerimiz defnetmek için Van'ı, Erzurum'u arıyorlar Davutoğlu'na karşı imza toplayalım diye. 

Millet bunlardan onların hesabını soracak. Devlet mahremiyetine her zaman saygı duyarım. Devletime zara verecek bir tek cümleyi kimse ağzımdan duymadı, duymayacak.  

AdminAdmin