Gündem
Giriş Tarihi : 27-10-2020 17:29

“İSTİHDAM PAKETİ SITMAYA RAZI ETMEKTİR”

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda İstihdam paketine ilişkin 81 ilde eş zamanlı düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, İstihdam paketinin hem kendimize hem de çocuklarımıza kötülük getireceği hatırlatıldı.

“İSTİHDAM PAKETİ SITMAYA RAZI ETMEKTİR”

Türk-İş İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası 1nolu Şube Başkanı Zeki Ekici, bugün sendika binası önünde yaptığı basın açıklamasında, 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere “İstihdam kolaylığı sağlayacağı” iddia edilen torba kanunu eleştirdi.

Ekici konuşmasına şu şekilde devam etti; “istihdam paketi” adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir. 25 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere “İstihdam kolaylığı sağlayacağı” iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleşmelerinin yaygınlaştırmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın olmasına neden olacaktır dedi.

Salgın koşullarının fırsata dönüştürülmek istendiğini belirten Türk-İş İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası 1nolu Şube Başkanı Zeki Ekici, çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır. Yapamayacaksınız yaptırmayacağız ifadelerini kullandı.

Ekici, son olarak işçilerin salgından dolayı zorla ücretsiz izne çıkararak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılmaz. Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz. TBMM’de istihdam paketi “işçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etme” düzenlemesidir dedi.

Basın açıklamasına Türk-İş İl Temsilcisi ve Yol- İş Sendikası 1 nolu Şube Başkanı Zeki Ekici, Yol - İş Sendikası 2 nolu Şube Başkanı Eyüp Baran, Tes-İş Sendikası şube başkanı Teyfik Güveri, Demiryolu İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat Kütük, Güvenlik-İş Sendikası İl Temsilcisi Ahmet Öztürk, Sağlık-İş Sendikası Temsilcisi Sefer Topçu, Yol İş Sendikası 1 nolu Genel Sekreteri Lütfü Aras, Tez-Koop-İş Sendikası il temsilcisi Uygar Kipel, Koop-İş Temsilcisi Yunus Tulumev ve sendika temsilcileri katıldı.

AdminAdmin