Gündem
Giriş Tarihi : 17-10-2020 01:26

Ermenistan ordusu Gence'ye saldırdı

Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye saldırı düzenledi.

Ermenistan ordusu Gence'ye saldırdı

Sputnik Azerbaycan muhabiri, Gence ve Mingecevir şehirlerine yönelik füze saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

Bugün Azerbaycan, Ermenistan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Ordubad ilini vurduğunu duyurmuştu. Saldırıda ölü veya yaralı olmadığı belirtilmişti.

25-30 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI

Olay yerinden konuşan Azeri bir vatandaş, enkaz altında 25-30 vatandaşın bulunduğunu söyledi.

Resim

Bir başka vatandaş ise yaptığı açıklamada, "Uzun menzilli füze ile saldırı düzenlediler. Çocukların uyuduğu zamanda böyle bir saldırının düzenlenmesi insanlığa sığmaz. Siviller öldürülüyor. Bu insanlık suçu" ifadelerini kullandı. 

HİKMET HACIYEV: ERMENİSTAN GENCE VE MİNGAÇEVİR'İ VURDU 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan silahlı kuvvetleri, terör ve savaş suçları uygulamalarına devam ediyor. Azerbaycan'ın Gence ve Mingaçevir şehirleri füze saldırılarına uğradı. Yaralılar ve hasarlar belirlenecek" dedi. 

Hacıyev ayrıca, Twitter üzerinden Gence'de füze saldırısında vurulduğu belirtilen binalardan görüntüler paylaşarak, "Azerbaycan'ın ikinci en büyük şehri, Ermenistan'ın rastgele ve hedefli füze saldırıları altında. Ahlaka aykırı bir biçimde insani ateşkes çağrısı yapanlar Ermenistan'ın bu savaş suçlarını görmeli. Edinilen ilk bilgilere göre, 20'den fazla ev yıkıldı" dedi.

 

 
AdminAdmin