Gündem
Giriş Tarihi : 26-09-2020 09:39

Erzincan'da koronavirüse yakalanan 10 kişilik ailenin isyanı

Erzincan’da 10 kişilik Özdemir ailesi koronavirüse yakalandı. Baba Murat Özdemir, erzak talebinde bulunduklarını ancak kimsenin geri dönüş yapmadığını kaydederek “10 kişi evimizde ölüme terk edildik” diye isyan etti.

Erzincan'da koronavirüse yakalanan 10 kişilik ailenin isyanı

Erzincan’da  baba Murat Özdemir’in koronavirüs olmasının ardından tedbir amaçlı ailesine yapılan Covid-19 testlerinin de pozitif çıkması sonrasında aile evlerinde karantinaya alındı. Baba Murat Özdemir, hiç kimsenin kontrole ya da ihtiyaçlarını karşılamaya gelmediğini belirtti ve “10 kişi evimizde ölüme terk edildik” diyerek isyan etti.

AİLENİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA KİMSE GELMEDİ

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre Erzincan’ın merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 10 nüfuslu Özdemir ailesinden baba Murat Özdemir 15 Eylül’de koronavirüse yakalandı. Tedbir amaçlı ailesine yapılan Covid-19 testlerinin de pozitif çıkması sonrasında aile evlerinde karantinaya alındı. Özdemir, 10 günlük karantina sürecinde hiçbir kurumun kendilerini kontrol etmeye ve ihtiyaçlarını karşılamaya gelmediklerini söyledi.

ERZAK YARDIMI İÇİN TALEPTE BULUNDU ANCAK KİMSE ULAŞMADI

Karantina sürecinin başından itibaren birçok kurumu aradıklarını ancak hiçbir kurumdan görevlilerinin evlerine gelmediğini belirten Özdemir, “Ne arayanımız ver ne de soranımız. AFAD’tan tutunda belediyesine, Sosyal Politikalar il müdürlüğünden İl Sağlık Müdürlüğüne kadar herkesi aradık ancak hiç kimse gelmedi. AFAD yetkililerini ihtiyaçlarımızın olduğunu söylüyorum bana muhtara git diyorlar dışarıya çıkamıyorum diyorum telefonu kapatıyorlar. Birçok kurumu arayarak evimizde yiyecek erzağımız yok bize erzak yardımında bulun dememize rağmen ne arayan oldu ne soran diğer hastalara da böyle davranıyorlarsa Allah yardımcımız olsun. 10 kişi evimizde ölüme terk edildik.”

AdminAdmin