İstanbul
Giriş Tarihi : 24-09-2020 17:18

İstanbul'da hissedilen deprem... İşte ayrıntılar

İstanbul'da da hissedilen bir deprem oldu. Marmara Denizi'nde merkez üssü Marmaraereğlisi açıkları olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı başta İstanbul olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

İstanbul'da hissedilen deprem... İşte ayrıntılar

Kısa bir süre önce İstanbul'da da hissedilen bir deprem oldu.  Marmara Bölgesi'nde büyük bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da şiddetli şekilde hissedildi.

Depremin saat 16:37'de meydana geldiği belirtildi. Büyükçekmece'de insanlar binaları terk etti, iş yerleri boşaltıldı. Bakırköy'de de evlerde avizelerin sallandı.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ

AFAD depremin büyüklüğünü 4,2 olarak duyurdu. Kandilli de depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı.

AFAD, depremin merkez üssünü Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi olarak açıkladı. Depremin derinliği ise 6,83 kilometre olarak kaydedildi. 

Deprem başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde de hissedildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini açıkladı.  Açıklamada "Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir." denildi.

Porf. Dr. Süleyman Pampal şu bilgileri paylaştı:

"Bizim depremlerimizin büyük çoğunluğu çok sığ depremlerdir. O bakımdan sürpriz değil. Büyüklüğü yakın zamanda bu bölgede yine bu büyüklüklere yakın bir deprem olmuştu. Tekirdağ'a yakın bir bölge olduysa bizi o kadar da korkutmaz."

BİR YIL ÖNCE DE OLMUŞTU

İstanbul'da 26 Eylül 2020 tarihinde merkez üssü Silivri ilçesi açıkları olan bir deprem meydana gelmişti. 5,8 büyüklüğünde depremde, Şirinevler, Sultangazi ve Eyüp'te hasar gören bazı binalar olmuştu. Avcılar'da ise bir caminin minaresi kısmen yıkılmıştı.

Ayrıntılar geliyor...

 

 
AdminAdmin