Sivas
Giriş Tarihi : 23-09-2020 14:02

SİVAS'TA SAĞLIKÇI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN ÖZLENEN BİRLİK…

37.Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Ecz.Bahadır EREN, Sivas-Yozgat-Tokat-Çorum Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih UÇAR, Sivas-Erzincan Tabipler Odası Başkanı Uzm.Dr.Sedat ÖZBAY, HAK-SEN Sivas Şube Başkanı Alparslan KOŞAN, Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanı Dursun Özen, Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Muhittin MUSAOĞLU ve SES Sivas Şubesi Başkanı Özgür Baştürk ile birlikte Sivas Tabipler Odası binasında ortak bir basın açıklaması yaptı.

SİVAS'TA SAĞLIKÇI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN ÖZLENEN BİRLİK…

37.Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Ecz.Bahadır EREN, Sivas-Yozgat-Tokat-Çorum Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih UÇAR, Sivas-Erzincan Tabipler Odası Başkanı Uzm.Dr.Sedat ÖZBAY, HAK-SEN Sivas Şube Başkanı Alparslan KOŞAN, Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanı Dursun Özen, Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı  Muhittin MUSAOĞLU ve SES Sivas Şubesi Başkanı Özgür Baştürk ile birlikte Sivas Tabipler Odası binasında ortak bir basın açıklaması yaptı.

Platform adına sözcülüğünü yapan Sivas-Erzincan Tabipler Odası Başkanı Uzm.Dr.Sedat ÖZBAY yaptığı açıklamada;

“Yerelde sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde çok büyük bir sorumluluk taşıyan;  fizikken, ruhen ve sosyal yönden sağlıklı bir toplumun oluşmasında özveri ile çalışıp önemli bir görev üstlenen tıp hekiminden diş hekimine, eczacısından hemşiresine, sağlık memuru, ebe ve idari personeline kadar tüm sağlık çalışanlarının örgütlü temsilcileri olarak bir araya geldik. Birlikteliğimizin genel amacı; Sivas’ta sağlıkla ilgili;

Tüm gelişmelerin uygulanmasında,

Sorunların çözümünde,

Sağlığın geliştirilmesinde,

Sağlık sorunlarının oluşmadan önlenmesinde,

Sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde sunulmasında,

Hizmet alanlarına kolayca ulaşılabilmesi, hizmetin planlanması ve sürdürülebilir olması Açısından çözümün bir parçası olarak etkin bir şekilde örgütlü sivil toplumun temsilcileri odalar, sendikalar ve halkımızla birlikte buradayız. Bizler sağlık iş kolu ve çalışanlarının temsilcileri olarak; tüzel kimlik taşıyan, her biri kendi adına bir tüzük çerçevesinde doğru ve haklı mücadele vererek, demokratik kültürün oluşmasında sorumluluk alan ve sorumluluklarımızı hukuki zeminde yerine getirmeye çalışan örgütleriz. Bu anlamda ülkemizde bir ilk olduğunu düşündüğümüz, isimlerimiz farklı olsa da amacı tek ve bir olan “sağlık, sağlığın ve sağlık çalışanlarının haklarının korunması” ilkesiyle, yerel anlamda birlikte hareket edip, devletimizin yanında bir duruş sergileyerek eksiklikleri, aksaklıkları ve problemleri çözmek adına güç birliği içinde olacağız. Zira içinden geçtiğimiz bu günlerde, insan sağlığının ne kadar önemli ve ihmal edilemez bir gerçek olduğunu yaşayarak öğreniyoruz. Bu konuda sorumluluk alan özeldeki ve kamudaki tüm sağlık çalışanlarının her türlü riskin içinde, gecesini gündüzüne katıp yaptığı çalışmalar başta cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet yetkililerimizin ve milletimizin takdirini kazanmıştır.

 Covid-19 pandemisi ile sağlıkçılar ve halkımızla birlikte mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Salgını henüz atlatmış değiliz tedbirlerimizi elden bırakmamalıyız. Sabrımızı dağıtmamalıyız sevdiklerimiz için, kaybettiğimiz canlarımız için tedbirlere uyalım. Maskemizi takalım-mesafemizi koruyalım-hijyenimizi sağlayalım. Ayrıca; halkımız için canını feda eden ve etmeye hazır olan sağlık çalışanlarına yapılan sözlü ve fiziki şiddetin her türlüsüne millet olarak dur diyelim. Hedefimiz Yerel yöneticilerimizin sağlık ve sağlık hizmetleri ile ilgili şehrimizde hizmet planlaması ve yürütülmesinde işbirliği içinde hareket edip; karşılaştığımız ve karşılaşacağımız, olağan ve olağanüstü durumlarda Sivas olarak hazırlıklı olmaktır” İfadelerine yer verdi.

AdminAdmin