Gündem
Giriş Tarihi : 22-09-2020 16:28

CHP heyeti, Meclis Başkanı ile görüştü

CHP heyetinde yer alan; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Aydın Milletvekili ve PM üyesi Bülent Tezcan, "Enis Berberoğlu'nun vekilliği" için Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.

CHP heyeti, Meclis Başkanı ile görüştü

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Enis Berberoğlu'nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının oy birliğiyle ihlal edildiğine hükmetti.

Enis Berberoğlu'nun bireysel başvurusunda, "dokunulmazlık hakkını yeniden kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesi ve tutukluluğun sürdürülmesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, iddia tanığının duruşmada hazır edilmemesi nedeniyle de tanık sorgulama hakkının ihlal edildiği" öne sürülmüştü.

CHP'den üst üste açıklamalar yapılmış Meclis Başkanı Mustafa Şentop göreve çağrılmıştı. Berberoğlu'nun bir an önce Meclise dönmesi gerektiği vurgulanmıştı.

Bugün de CHP heyeti; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Aydın Milletvekili ve PM üyesi Bülent Tezcan Enis Berberoğlu'nun vekilliği için Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.

Görüşme sonrası Altay açıklamalarda bulundu. Berberoğlu'nun bir anönce Meclise dönmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Altay, "Dokunulmazlık seçimden seçime kazanılır. Enis Berberoğlu yeniden seçilmiş ve yeniden dokunulmazlık kazanmıştır. Yargıtay bir karar vermiştir ancak Anayasa Mahkemesi iptal etmiştir. Aslında Anayasa 83. maddeye göre Yargıtay'ın davayı durdurması gerekmektedir" dedi.

 
AdminAdmin