Sivas
Giriş Tarihi : 17-09-2020 13:49

Sivas Doğa İTÜ Koleji, Sivas’ta “Okulum Temiz Belgesi”ni alan ilk okul oldu…

Sivas Doğa İTÜ Koleji, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) denetimlerinden geçerek Sivas’ta “Okulum Temiz Belgesi”ni alan ilk okul oldu.

Sivas Doğa İTÜ Koleji, Sivas’ta “Okulum Temiz Belgesi”ni alan ilk okul oldu…

Okulum Temiz belgesi için Sivas Doğa İtü Koleji Kampüsü’nde belge töreni düzenlendi. Törene; Sivas Doğa Koleji Kurucusu ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) İl temsilcisi Harun Yıldırım ile okulun eğitim kadrosu katıldı.

Sivas Doğa Koleji Kurucusu ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, TSE Sivas İl Temsilcinin katılımıyla biraz önce Sivas’ta ilk olarak Kovid-19 salgını sürecinde hijyen şartlarını eksiksiz sağlayarak Okulum Temiz Belgesini almış bulunmaktayız. Sivas Doğa Koleji olarak bu gururu hem personelimizle, hem öğretmenlerimizle, hem öğrencilerimizle hem de velilerimizle birlikte yaşıyoruz, paylaşıyoruz. Bu belgenin kısaca özeti şu; okulumuzda yapılan incelemelerde Kovid-19 dönemindeki bütün hijyen şartlarını taşıdığı ve çocuklarımızın eğitime başladıktan sonra karşılaşabileceği tüm risklerin önüne geçildi ve velilerimizinde içleri rahat bir şekilde çocuklarını okulumuza gönderecekleri  bir hale getirildiğinin belgesidir. Bu belgeyi Sivas’ta ilk Doğa Koleji olarak biz almış bulunmaktayız ama bu vesileyle de tüm okullarımızın bu belgeyi almasını rica ediyorum. Buradan tüm özel okullarımıza sesleniyorum bu belgeyi aldığımız zaman hem okullarımızın hijyen şartlarını tüm velilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize göstermiş olacağız hem de çocuklarımızın güvende olmasını sağlayacağız” dedi.

Okulların açılma sürecinden önce yaz aylarında kampüs içerisindeki binaları öğrenciler için hazırladıklarını ifade eden Sivas Doğa Koleji Kurucusu ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “Öğrencilerimizin okula girişten itibaren hijyen koşullarını sağlayan bir sistem kurduk. Velilerimiz güvenle çocuklarını okula gönderebilirler. Sivas’ta ilk belgeyi almış olan Doğa Koleji personeline, ekibine,  öğretmen kadrosuna ve özellikle Tesis Müdürümüz Ömer Tek’e bu vesile ile teşekkür ediyor, hepsini kutluyorum. TSE temsilcimize belgeyi bize ulaştırdığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) İl temsilcisi Harun Yıldırım ise TSE olarak önce çıkmış yayınlanmış olan TSE 13181 enfeksiyon standardının, hijyen standardının geliştirilmesi neticesinde hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önlem ve kontrol kılavuzu yayınladık.  Bu kılavuzda da gerekli soru listelerimizle Okulum Temiz Belgesi adı altında bir belgelendirme sürecimiz başladı. Sürecimizde ilk olarak başvuran Doğa Kolejimiz başarıyla bu süreci atlatmış bulunmakta ve belgeyi almaya hak kazandılar. Kendilerine başta yöneticilerimiz olmak üzere tüm emeği geçen personellerin öz verili çalışmalarından yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Alınan bu belgenin tüm özel okullarımıza kolejlerimize ve devlet okullarına örnek olması temennisi ile hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

AdminAdmin