Sivas
Giriş Tarihi : 14-09-2020 12:16

SİVAS'TA SALGIN BİTSİN DİYE KURBAN KESTİLER

Sivas Ata Sanayi’de oto sanatkarları esnafı yeni tip korona virüsün ( kovid-19 ) def olması için kurban kesti, dua etti. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

SİVAS'TA SALGIN BİTSİN DİYE KURBAN KESTİLER

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan yeni tip korona virüsüne ( kovid-19 ) karşı Türkiye'de alınan önlemler artırılırken, Sivas’ta bir grup esnaf virüsün def olması için dua etti, kurban kesti. 

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil’in öncülüğünde Ata Sanayi’de bir araya gelen esnaflar, dünyanın ve memleketin biran önce bu musibetten kurtulması temennisinde bulundu. 

Başkan Hakan Demirgil,  burada yaptığı konuşmada yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifa bulmasını diledi. 

Başkan Demirgil “ Zor günlerden geçiyoruz. Birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun. Allah devletimizi, milletimizi, İslam beldelerini ve bütün insanlığı her türlü afetlerden, musibetlerden, kötülüklerden, salgın hastalıklardan muhafaza eylesin” dedi. 

SOSYAL MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYALIM, LÜTFEN MASKE TAKALIM 

“Dilerim bu kestiğimiz kurbanlar Allah katında kabul olur ve bu hastalıktan kurtuluruz” diyen Başkan Demirgil, salgının bir an önce son bulabilmesi için esnaf ve vatandaşların toplumsal sağlığımız adına daha fazla  devletimizin ortaya koyduğu tedbirlere sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını ve kesinlikle maske takmalarını istedi. 

 Duanın ardından kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. 

AdminAdmin