Gündem
Giriş Tarihi : 12-09-2020 13:01

CHP Lideri'nden 12 Eylül mesajı

Türkiye'nin en karanık günlerini yaşadığı 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden tam 40 yıl geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylül'ün yıldönümünde Twitter hesabından bir mesaj yayınladı.

CHP Lideri'nden 12 Eylül mesajı

Türkiye'nin en karanık günlerini yaşadığı 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden tam 40 yıl geçti. "Kaybolan devlet otoritesini yeniden tesis etmek..." gerekçesi ile yapılan ve Cumhuriyet tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül'ün ardından Türkiye siyasetinin yeniden tasarlandığı bir askeri dönem başladı. TBMM lağvedildi, Anayasa değiştirildi, siyasi partiler kapatıldı, parti liderleri önce gözetim altında tutuldu, ardından yargılandı. Gözaltı, tutuklama, idam ve işkencelerle geçen bu dönem yaklaşık dokuz yıl sürdü. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylül'ün yıldönümünde Twitter hesabından bir mesaj yayınladı.

Kılıçdaroğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

#12Eylül darbesinin üzerinden geçen 40 yıla rağmen saraylarda saltanat süren tek adam rejimi, 12 Eylül ruhunu yönetim anlayışında yaşatmaya devam ediyor. 12 Eylül ruhunu ve tek adam rejimini tarihin tozlu raflarına kaldıracağız; cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız!

İşte o paylaşım:

 
AdminAdmin