Sivas
Giriş Tarihi : 12-09-2020 01:00

Sağlık Ordumuzun Her Bir Mensubuna Şükranlarımı Sunuyorum

Sivas Valisi Salih Ayhan, Numune Hastanesi'nde görev yapan doktorlar ile birlikte Covid-19 Pandemi sürecini değerlendirdi.

Sağlık Ordumuzun Her Bir Mensubuna Şükranlarımı Sunuyorum

oplantıda konuşan Vali Ayhan, sağlığın kıymetinin en çok anladığımız zorlu bir dönemden geçtiğimizi belirterek, "Mart ayından beri mesai mefhumu gözetmeksizin, çoğu zaman evinize gidemeden, çocuklarınızı kucaklayamadan gece gündüz göreve devam ettiniz hala da ediyorsunuz. Büyük bir sabırla maskelerin, siperliklerin, koruyucu kıyafetlerin altında bunalarak hizmet veriyorsunuz. Her birinizin ne kadar yorulduğunun bilincindeyiz. Gerçekten çok büyük bir özveriyle çalışıyorsunuz. Toplu etkinlikler bizi ciddi manada etkiledi. Bu konuda bir sınırlama ve düzen getirildi. Cenazeler, düğünler, toplu taşımalar, asker uğurlamaları kontrol altına alındı. Dün 2 bin kamu personeli ile 6-7 ayın en kapsamlı denetimini gerçekleştirdik." dedi.

Salgının artarak devam ettiğine dikkat çeken Vali Ayhan, "Virüs her geçen gün daha fazla insana bulaşıyor. Maalesef sağlık kuruluşlarımızda da virüsün bulaşmasından kaçamayan birçok sağlık personelimiz oldu. Türkiye genelinde 52 sağlık çalışanımızı kaybettik. Dün Konya'da çok genç yaşında kaybettiğimiz doktorumuzun üzüntüsünü yaşıyoruz. Tümüne Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

- Aldığımız Tedbirler Yükünüzü Daha Azaltacak

Sivas genelinde bin 270 hekim, 2 bin 181 hemşire ile beraber toplam 10 bin 57 sağlık personelinin olduğunu belirten Vali Ayhan, "Şu dönemde, maalesef enfekte olan sahada çalışan sağlık çalışanlarımızın sayısı fazla oldu. Çok şükür Sivas'ta Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanımız yok. Bu ortamda, sağlık kuruluşlarımızda hala şiddete başvuranların olması, sağlık personelimizin menfur saldırılara muhatap olması bizi üzüyor. Yaşadığınız her sıkıntıda arkanızda, yanınızda olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bu vesileyle doktorundan temizlik görevlisine kadar sağlık ordumuzun her bir mensubuna şükranlarımı sunuyorum. Aldığımız tedbirler yükünüzü daha azaltacak." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Çağlar Partal, İl Sağlık Müdürü Dr. F. Selçuk Moğulkoç, Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kenan Kaygusuz’un da hazır bulunduğu toplantıda Vali Salih Ayhan, konuşmasının ardından sağlık çalışanlarının sorularını cevaplayarak, fikir alışverişinde bulundu.

 

 

AdminAdmin