Sivas
Giriş Tarihi : 31-08-2020 14:30

Sivas Cem Vakfı Başkanı Karataş’tan Muharrem Oruçları sonrası vereceği Aşureye davet…

Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş Cem Vakfı Muharrem Oruçları sonrası vereceği Aşure Lokmaları ile ilgili açıklama yaptı;

Sivas Cem Vakfı Başkanı Karataş’tan Muharrem Oruçları sonrası vereceği Aşureye davet…

 

Karataş yaptığı açıklamada; “Bir Muharrem Ayının daha maneviyatı içerisindeyiz. Bu yıl pandemiden dolayı Cem Vakfı Sivas Şubemizde oruç açma lokmaları veremedik ve matem cemlerimizi de bir arada icra edemedik. Evlerinde bireysel ibadetlerini eda eden ve oruçlarını açan canlarımız ile gönül bağımızı ve muhabbet zincirimizi hiç bir zaman koparmadık. Her yıl Muharrem oruçlarımızdan sonra sonra paylaştığımız aşure soframızı bu yıl farklı bir konsepte halkımıza sunacağız.Cem Vakfı Sivas Şube binamız önünde açık havada pandemi kurallarına uygun bir biçimde aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz.

Peygamber efendimizin torunlarından Hz. Hüseyin efendimizin 72 şühedası ile kerbela topraklarında aç ve susuz bırakılarak hunharca şehit edilmesi dolayısıyla çekilen mâtemden sonra, o topraklar üzerinde Hz. Zeynel Abidin 'in kurtuluşa ermesi, Peygamber efendimizin soyunun devam etmesini sağlamıştır. Bu niyetle yıllardır pişirdiğimiz aşure lokmalarımızı dedelerimizin dualarıyla canlarımıza ikram ediyoruz.

Hz. Nuh'un gemisi tufanda kaldığında bir araya getirilen yemişler pişirilip aşure yapılmış ve onların kurtuluşuna vesile olmuştu. Bizlerin de aşureleri bu yıl bu salgından bir an önce kurtulmamızın müjdecisi olur inşallah.

Bizlerde; yüreğimizde ki sevgiyi, hoşgörüyü, yardım severliliği ve alçak gönüllüğü bir arada yoğurup aşure tadında, birbirimize yansıtmaktan geri durmayalım.

1 Eylül Dünya Barış Günü dağıtacağımız aşureler insanların kardeşçe, sevgiyle, barış içerisinde, bir arada yaşamasına vesile olsun inşallah.

Aşure gibi tatlı.. Aşure gibi güçlü.. Aşure gibi bir ve beraberce olmayı diliyor,

Aşuremize katkı sunan tüm canların dilek ve dualarının kabulünü yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.


AdminAdmin