Sivas
Giriş Tarihi : 28-08-2020 10:01

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Sivas Valisi Salih Ayhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Ayhan mesajında; "30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 98’inci yıldönümünü, birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gururla kutluyoruz.

Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen Amasya, Erzurum ve nihayetinde Sivas’ta alınan önemli kararlar sürecinde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı İstiklal Savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.

Tarihe altın harflerle yazılan 30 Ağustos tarihi, Atatürk’ün “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” komutuyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealini bir kez daha ortaya koymuştur.

Koronavirüs salgını nedeniyle talihsiz bir süreç yaşadığımız şu günlerde, bu önemli zaferin yıldönümünü evlerimize, işyerlerimize Şanlı Türk Bayrağımızı asarak haklı gururumuzu, sevincimizi yansıtmalı, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ruhlarını yad etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin