Sivas
Giriş Tarihi : 25-08-2020 02:24

Belediye Başkanı Hilmi Bilginin evinin karşısına gece yarısı moloz döktüler!...

Dün saat 22 sularında Sivas Şeyhşamil Mahallesi Kartopu Sokak mevkiinde bulunan binalar sarsılmaya başladığı gazetemize bildirilmiştir.

Belediye Başkanı Hilmi Bilginin evinin karşısına gece yarısı moloz döktüler!...

Sarsıntı ve ses üzerine evden dışarı çıkan apartman sakinleri sesin aşağıda ana cadde üzerinde bulunan Gross58 isimli marketten geldiğini anlamaları üzerine markete gittikleri bildirildi.

Market inşaatı içerisinde gece saatinde kepçe, traktör, ekskavatör gibi makineler aynı anda çalışmakta ve zemini kazdıkları 6-8 civarında işçi ellerinde kazma kürek çalışma yapmaktaları görüldü.

Firma yetkililerinin “30 dakika izin” kısa sürecek demesi üzerine olay anlayışla karşılanmış apartman sakinleri evlerine çıktıkları bildirildi.

Gece saatinde inşaat çalışmasının yapıldığı yerin özellikle Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in yan apartmanı olması dolayısıyla izin alındığı düşünülmüş, esnafın bir gün kepenek kapatmasındansa yarım saat çalışmasında bir mahsur olmadığı kanısına varılmıştır.

Ancak çalışmalar ilerleyen saatlere kadar sürmüş, çıkarılan moloz yığınları ana caddeye konulmuş, eklenen kamyon vb iş makinaları sesi ile olay giderek büyümüştür.

İlk polis aramasında ekip gelmemiş, ikinci polis aramasında gelmiş ancak işlem yapmadan gitmiştir. Çalışmaların devam etmesi üzerinde 01.00 sularında tekrar polis aranmış ve ekip gelmiştir. Bu esnada ekiplerin gözü önünde son bir iki kepçe moloz da alelacele belediye başkanının apartmanının karşısındaki araziye dökülmüştür. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:


 
AdminAdmin