Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-08-2020 21:22

NAPIYORSUN ALİM HOCA! BİZ KUTUPLAŞTIRMA DEDİKÇE SİZ TAM TERSİNİ YAPIYORSUNUZ!

Alim Yıldız, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı imzası ile yeniden Rektör olarak atandı. Yani Sivas Cumhuriyet Üniversitesine ikinci kez rektör oldu. Atama öncesi Sivas’ta yeni dönemde olmaz beklentisi oluşan Rektör Alim Yıldız’ın ikinci döneminde, ilk dönemine nazaran daha somut gelişmeler ise özellikle kamuoyunu aydınlatma görevi olan basın camiasında haberler ve köşe yazıları ile gündeme getirildi.

NAPIYORSUN ALİM HOCA! BİZ KUTUPLAŞTIRMA DEDİKÇE SİZ TAM TERSİNİ YAPIYORSUNUZ!

Napıyorsun Alim Hoca! Biz Kutuplaştırma Dedikçe Siz Tam Tersini Yapıyorsunuz!

Yazılan köşe yazıları ve yayınlanan haberlerde ortak kanaat ise kutuplaşmanın ortadan kalkması yönünde oldu.

Çünkü üniversiteye bugüne kadar en çok zararı mezhepçilik, aşırılık ve bu kutuplaşma verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi deyince bir çoğunun aklına şuan İlahiyat Fakültesi gelirken özellikle Tıp Fakültesi Hastanesi ise kamuoyunun adeta kanayan yarası.

Tıp Fakültesi dekanlığından, Tıp Fakültesi hastanesini ayırmak yetki ve kararlarını elinden almakta zaten konunun aslında kısa özeti…

Şuan özelikle hastanede bazı hocaların “Artık bize yol gözüktü. Kendimize başka üniversite bakalım” söylentileri de ayyuka çıkmış durumda. Bunu da zaten zaman gösterecek.

Böyle bir girizgahın ardından ise dün yaşanan gelişmeler yukarıda yazan temennileri adeta çöpe atan ve beklentileri de boşa çıkaracak mahiyette…

REKTÖR YARDIMCILARI ATANDI!

Öncelikle geçen dönemin en çok eleştirilen ismi Genel Sekreter V. Hakan Yekbaş bu dönemde olmaz derken Alim Yıldız kendisini terfi ettirerek Rektör Yardımcısı olarak görevlendirdi.

Diğer rektör yardımcısı olarak ise Ünal Kılıç olarak belirlendi. Üçüncü oda ise henüz boş…

Bu odaya bir Tıpçı oturur ve hastaneyle ilgili umarız bir şeyler de artık yapılır. Bina yapmayla malumunuz olmuyor…

DEKANLARIN İSTİFASI İSTENDİ!

Rektör Yıldız’ın kamuoyunda üzüntü ile karşılanan atamaları sonrası asıl can sıkan hareketi ise şu oldu.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Genel Sekreterlik Makamı başlıklı Dekam Seçimi ve Ataması başlıklı yazısında özellikle belirtilen;

“_Yükseköğretimde yönetişim modelini öne çıkaran Yeni YÖK olarak, yeni atanan rektörlerce mevcut dekanlara görevlerini bıraktırmaya yönelik herhangi bir tutum takınılmamasını, üniversitelerin çoğulcu bir yönetim anlayışıyla ve mevzuat çerçevesinde bileşenleri ile birlikte yönetilmesini özellikle önemsiyoruz. Rektörlük değişimi sonrası “kendi özgür iradesiyle görevinden ayrılma hakkının kullanımı” dışında dekanların istifasının veya istifaya zorlanmalarının, herhangi bir şikâyet konusu olduğunda, bu uygulamayı gerçekleştirenler için yasal bir süreç tesisini gerekli kılacağı açıktır” denmesine rağmen tüm Dekanların istifası istendi.

Dekanların WhatsApp grubunda konuya öncülük eden bir kaç isim “istifa etmeliyiz” diye konunun yolunu açtı.

Dün saat 13.30 da Dekanlar senato salonuna toplanarak istifaları istendi.

RAKİBİNİN İSTİFASINI ÖZELLİKLE İSTEDİ!

Ayrıca Rektör Alim Yıldız Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. İlhan Çetin ile odasında özel görüşerek istifa etmesini istedi. Talep üzerine Tıp Fakültesi Dekanı İlhan Çetin’in ise istifasını verdiği öğrenildi.

YÖK’ÜN ÖNEMSEDİĞİNİ CÜ’NÜN ÖNEMSEMEDİĞİNİ GÖSTEREN RESMİ YAZI!

Kaynak: Büyük Sivas

AdminAdmin